Hirdetés

Szeméthegyek - ez is Debrecen!

Cívishír

2017.05.08. 15:11

Szeméthegyek - ez is Debrecen!
Olvasói felvételek

Olvasónk kifakadt a szörnyű látványtól.

Hirdetés

Olvasónk minap a Budai Nagy Antal utca és a Süveg utca kereszteződésénél kapta lencsevégre a városképet romboló látványt. Megírta nekünk a magáét!

Valószínűleg unják már, hogy időnként fotókat küldök a városunkat csúfító szeméthegyekről. Közel egy éve jártamban, keltemben  találkozom a cívis város több -elsősorban kertvárosi- részén, a szelektívnek csúfolt hulladéktárolók környékét beborító szeméttel, gyakran az ezzel járó bűzzel. Úgy látom, semmi változás nincs, pedig a kultúrának része a környezetünk is, ahol a mindennapjainkat éljük. Nem akarok -nem is tisztem -felelősöket keresni, annyit talán megjegyezhetek magyar állampolgárként, hogy közös a felelősségünk. A mindent elöntő szemét ellen tehetnek  város lakosai, de tehetnek a máskor oly könnyen büntető közterület felügyelők. Láttam, hogy a május hetedikei választások előtt a város vezetői a televízió kamerái előtt buzgón gyűjtötték a szemetet az érintett választókerületben. Talán, ha többször kiszállnának a szolgálati gépkocsijukból, láthatnák, nem csak kampányok ideje alatt önti el a szemét a város egyes részeit. Mikor az Európa Kulturális Fővárosa pályázatot készítik, úgy hiszem,  nem csak a látványberuházásokra kellene gondolniuk. 

A képeket, 2017. május 7-én, / vasárnap/  az esti órákban készítettem a Budai Nagy Antal utca és a Süveg utca kereszteződésénél. 

B. L.

 

Debrecenszemét

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.