Hirdetés

Hirdetés

Tovább razziáznak a rendőrök az utakon

police.hu

2017.03.01. 15:06

Tovább razziáznak a rendőrök az utakon
(Fotó: police.hu)

Debrecenben adtak számot a közlekedési helyzetről.

Hirdetés

Hirdetés

Kevesebb a baleset, de még mindig sok - mondta szerdai sajtótájékoztatóján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály vezetője, Bacsó Attila alezredes.

A Debreceni Rendőrkapitányság Sámsoni úti objektumában az osztályvezető ismertette a 2017. év elmúlt időszakának baleseti helyzetét, tapasztalatait, amely szerint az elmúlt két hónapban 92 – a tavalyi év első két hónapjához képest 32-vel kevesebb – személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Hajdú-Bihar megyében.

Az alezredes kiemelte a bekövetkezett balesetek okait,

mint a sebesség helytelen megválasztása, az elsőbbségi szabályok be nem tartása és a kanyarodási, irányváltoztatási szabályok megszegése.

Az ittasan okozott balesetek száma az idei évben csökkenő tendenciát mutat. Az osztályvezető megelőzési tanácsokkal is szolgált, valamint felhívta a figyelmet, arra hogy a szabályszegések visszaszorítása és a közlekedési balesetek megelőzése érdekében a jövőben folytatódnak megyénk útjain a rendőri ellenőrzések.

Az osztályvezető tájékoztatta arról a megjelent médiatartalom-szolgáltatók munkatársait, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Balesetmegelőzési Bizottság már a facebook közösségi oldalon is elérhető.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.