Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kósa Lajos és a 3 millió 360 ezer ember

| 2016. 10. 13. | 11:46:00
A debreceni politikus az olasz kormányfő kirohanását üres fenyegetésnek nevezte.
Kósa Lajos és a 3 millió 360 ezer ember
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Soha ennyien nem szavaztak még egy irányba kormány kezdeményezte népszavazáson, mint a kötelező betelepítési kvóta ellen: 3 millió 360 ezer ember új egységet hozott létre Magyarországért, az ország szabadságáért, önrendelkezéséért - értékelte a kvótaellenes népszavazás eredményét a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerda este Debrecenben, sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos szerint ez is mutatja, hogy Magyarország biztonsága pártok felett álló nemzeti ügy, s az így kinyilvánított véleménynek komoly közjogi következménye kell, hogy legyen.

Magyarország az első

A vezető kormánypárti politikus eredményesnek nevezte frakciójuk kezdeményezését az ötpárti egyeztetést illetően - amelyen az MSZP és az LMP nem vett részt -, s meggyőződésének adott hangot, hogy az Országgyűlés a jövő hétfőn kezdődő általános vita után november 8-án módosíthatja az alaptörvényt, s a módosítás november közepén hatályba fog lépni.

Magyarország az első uniós ország, amelyik a kötelező betelepítési kvóta kapcsán megkérdezte az emberek véleményét, s a döntésük azt jelenti, hogy ide nem lehet kötelező kvóta alapján idegeneket betelepíteni, arról minden esetben a magyar parlamentnek kell döntenie.

"Az MSZP újra becsapta a választókat"

Annak kapcsán, hogy két parlamenti párt nem vett részt az alaptörvény módosításával összefüggő többpárti egyeztetésen, Kósa Lajos azt mondta: "az MSZP újra becsapta a választókat". Molnár Gyula MSZP-elnök ugyanis feleslegesnek ítélve a népszavazást távolmaradásra szólította fel a híveit, mondván, a kérdést a parlamentben fogják támogatni - jegyezte meg a Fidesz frakcióvezetője, hozzátéve, hogy az MSZP ennek ellenére előre jelezte, hogy a párt képviselői sem az ötpárti egyeztetésen, sem a parlamenti szavazáson nem vesznek részt.

Üres fenyegetőzés

A frakcióvezető az MTI kérdésére válaszolva képtelenségnek nevezte Matteo Renzi olasz miniszterelnök szerdai fenyegetését, aki "nagyon kemény" állásfoglalást szorgalmazott az Európai Unió azon tagállamaival szemben, amelyek sok forrást kaptak, de igyekeznek kihúzni magukat a migránsok áthelyezéséről vállalt kötelezettség alól. "Az Európai Unióban egy tagállamot nem lehet felelősségre vonni azért, mert egy jogellenes intézkedést nem hajt végre" - mondta Kósa Lajos, "üres fenyegetőzésnek" minősítve az olasz miniszterelnök szavait, aminek szerinte inkább belpolitikai jelentősége van.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!