Hirdetés

Lebilincselő: luxusautót kap a debreceni hivatalvezető

2016.09.02. 07:56

Lebilincselő: luxusautót kap a debreceni hivatalvezető
Ilyen autót rendelt magának Lelesz György (Fotó: ford.hu)

A városháza szerint azért, mert az előző is hasonló volt.

Hirdetés

Hirdetés

Érdekes közbeszerzési felhívást tett közzé a Debreceni Közterület Felügyelet augusztus 31-én; e szerint szeptember 9-i(!) határidővel vár ajánlatokat a hivatal három gépjármű beszerzésére. Az ügy pikantériája: a konkrét típusok meghatározása a felhívásban nagyjából azt jelenti, hogy valószínűleg már a konkrét beszállító is megvan, ami szinte „bevett szokás” az állami, önkormányzati szektorban, csak a fránya törvényi szabályozás miatt át kell esni a közbeszerzésen...

Luxusautó, de minek?

Kínosabb azonban a felhívásban, hogy a kerékbilincseléseiről és autó-elszállításairól hírhedt cég két darab – még indokolható – Dacia Duster Open 1.6 16 V (114 LE) típusú autó mellett egy tízmillió forint fölötti, minden igényt kielégítő luxusautót is vásárol, egész pontosan

egy Ford Mondeo VIGNALE 2.0 TDCi Powershift (180 LE) 4 ajtós, 4 kerékhajtású

vagy azzal egyenértékű személygépjármű beszerzésére vár ajánlatot.

A VIGNALE megjelölés a Ford kínálatában a csúcsmodelleket illeti meg, egyedi felszereltséggel, prémium megoldásokkal. A felügyelet nem vacakolt, az általuk kiválasztott típus a modellsorozat legdrágábbja:

jelenleg 13 millió 135 ezer forint az ára.

Egy nem kevésbé elegáns Ford Mondeó ennek az árnak nem sokkal több mint a feléből kijön: már 7 és fél millió forinttól hozzá lehetne jutni.

Megvan a fedezet

Hogy miért kell egy ilyen autó egy hivatalnak, azt magunk is sejtettük, de megkérdeztük a fenntartó városházát is az ügyről:

„A Debreceni Közterület Felügyelet hivatalvezetőjének szolgálati gépkocsijára írt ki közbeszerzést a szervezet. A jelenlegi jármű hasonló kategóriájú, de 2008-as gyártású, 230 ezer kilométert futott, ezért a nagy szervizköltség miatt fenntartani gazdaságtalan”

– érkezett a válasz. Majd megnyugtattak bennünket:

„A kiírásban jelzett gépjárműre a Debreceni Közterület Felügyelet költségvetésében megvan a fedezet, a felhalmozás jellegű kiadások között szerepel, azt a városi közgyűlés elfogadta.

Hogy egyébként az adófizetők pénzéből és megsarcolásából tengődő hivatalnak és annak vezetőjének miért kell összkerék meghajtású luxusautó, és miért nem elégszik meg egy szerényebb árkategóriájú és kevésbé feltűnő járművel, arra vonatkozóan csak költői kérdéseink vannak – bizonyára költői válaszokkal. Egy biztos: a Hajdúböszörményből ingázó Lelesz Györgynek drágább autója lesz, mint a debreceni polgármesternek. Mert jár neki...

Lelesz György balról a második (Fotó: archív)

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.