Hirdetés

Elindult a visszaszámlálás a Nagyerdőn!

MTI

2016.07.19. 13:27

Elindult a visszaszámlálás a Nagyerdőn!
Fotók: Cívishír

Szerdán startol az ország egyik legnagyobb bulija Debrecenben! Irány a Campus Fesztivál!

Hirdetés

A legnépszerűbb hazai előadók mellett a Grammy-díjas Clean Bandit, Jess Glynne brit énekesnő, az északír rockerekből álló Therapy?, illetve a holland indie-rock Kensington is ott lesz az idei Campus Fesztiválon, amely szerdán kezdődik a debreceni Nagyerdőn - közölte a fesztivál sajtófőnöke.

Bakó Csaba a Campus Fesztivál idei újdonságai közül kiemelte, hogy most először két nagyszínpadot állítanak fel, készpénz helyett pedig kártyás fizetési rendszert vezetnek be, a programkínálat viszont az elmúlt évekhez hasonlóan változatos lesz, hét külföldi sztárzenekar mellett csaknem 200 hazai banda szórakoztatja a közönséget. Mellettük ugyanannyi nem zenei program várja a látogatókat, és az eddigieknél jóval nagyobb programhelyszínt kap a Debreceni Egyetem is - tette hozzá.

Tavaly 85 ezren buliztak itt

Debrecen az ország turisztikai régióinak egyik központja, a Campus Fesztivál pedig az ország egyik legnépszerűbb nyári könnyűzenei eseményévé vált: tavaly több mint 85 ezren buliztak a négy nap alatt, ezzel a Campus ma már Debrecent erősítő márka lett nemcsak a régióban, hanem a határokon túl is. Évente jelentős azon látogatók száma, akik a környező országokból érkeznek - sorolta.

18 helyszínen közel 400 program...

Tájékoztatása szerint a fesztiválon tizennyolc programhelyszín lesz, két nagyszínpad működik majd. A négy nap alatt 198 zenei programmal, 192 magyar és 7 külföldi zenekar fellépésével, további 200 nem zenei programmal, dumaszínházzal, közéleti és irodalmi beszélgetésekkel várják a közönséget. 

Szerves a kötődés az egyetemhez

Fontos résztvevője a fesztiválnak a Debreceni Egyetem, az egyetlen olyan hazai felsőoktatási intézmény, amelyhez egy - elsősorban - fiatalokat megszólító fesztivál ilyen szervesen kötődik. Az Egyetem Tér programhelyszín évről évre nagyobb területet foglal el: idén már mintegy 1000 négyzetméteres területen, rögtön a fesztivál főbejáratánál kap helyet.

A közlekedés is biztosított

Több mint harmincféle gasztronómiai stand is lesz majd a Campuson, több száz féle pálinkát, 50-60 féle bort is kínálnak majd, több mint 25 vállalkozás települ ki a fesztivál területére. A fesztiválhelyszínen ezer férőhelyes kerékpártárolót alakítanak ki, a városi közlekedési társaság pedig éjszakai villamos és buszjáratokat közlekedtet a Nagyerdő és a város különböző pontjai között.

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés