Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ágdaráló árak: mennyibe kerül most egy ilyen gép?

| 2023. 03. 22. | 09:07:00
XXX
Ágdaráló árak: mennyibe kerül most egy ilyen gép?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ágaprítóra egyre nagyobb szükség van, hiszen égetni tilos, máshogy viszont nehezen szabadulunk meg a zöldhulladéktól. Pedig számtalan megoldás van arra, hogy az apró maradványokat új dolgokra használjuk fel, mint a mulcsolás vagy éppen a talajtakarás. Éppen ezért, ha még nincsen, akkor itt az ideje beszerezni otthonra és a gazdaságba egy minőségi és strapabíró ágdarálót, amivel szinte bármilyen méretű és vastagságú ágat össze tudunk aprítani. 

Ebben a cikkben eláruljuk, hogy milyen előnyei vannak, valamint kitérünk az árakra, hiszen manapság ez az, ami befolyásolja a vásárlási kedvet és hajlandóságot. 

Az ágdaráló feladata

Bár tény, hogy fontos a hatékonyság, ágdaráló vásárlásakor nagyon figyelni kell a biztonságos használatra. A feladata ugyanis a kisebb és nagyobb gallyak és ágak aprítása, amit az éles kések végzik el. Fontos tehát, hogy mindig nézzük meg, mivel tudják garantálni azt, hogy a szerkezet azonnal leáll, ha arra van szükség. Persze tudjuk, hogy a legfontosabb, hogy mennyibe kerül a gép, de ne mindig ezt vegyük alapul, hiszen sokkal lényegesebb, hogy a művelet során senki és semmi ne sérüljön meg. Az ágdaráló árakról a Novara weboldalán amúgy bármikor tájékozódhatsz még bővebben.

Az árat amúgy nagyban befolyásolja a teljesítmény, valamint, hogy ágaprítót vagy ágdarálót veszünk. A kettő ugyanis nem ugyanaz, nem azonos célt szolgálnak, így ne akarjunk fejjel menni a falnak. Az ágaprítóval inkább tüzifa bekészítést végezhetünk, hiszen ezek 9 cm darabokra vágják a fát, míg a daráló teljesen ledarálja a gyümölcsfák vagy egyéb bokrok és növények ágait. 

Az elektromos, háromfázisú, 12,5 LE teljesítményű Tritone Monster feladata, hogy a négy apró késével és a 24 aprító pengéivel a lehető legkisebbre darabolja össze a nyesedéket. Ebből aztán mulcs készülhet, amivel takarhatjuk a gyümölcsfák alatti területet, de felhasználhatjuk a darabokat a kertben is, így óvva a növények gyökérzetét. Könnyen szállítható, nagy teljesítményű, így garantáltan megéri az árát. Évekig hű társ lesz a nagyobb területen végzett, hatalmas kupac ágdarálásnál.

Milyen előnyei vannak még az égetéssel szemben?

Sokaknak a mai napig evidens megoldás az égetés, viszont ez ugye ma már tilos, nem beszélve arról, hogy mennyire környezetszennyező módszer az ágaktól való megszabadulásra. Persze tudjuk, hogy az ágak elszállítása, valamint azok elszállíttatása jelentős anyagi forrást igényel, főleg, ha nem tudjuk hasznosítani a nyesedéket. 

Az ágaprító használatának nagy előnye, hogy az éppen metszett, friss ágakat is könnyen összevágja, nem okoz gondot számára a nedves ágak darabolása sem. Tavasszal, nyáron, ősszel, télen, szinte minden évszakban jelentősen megkönnyítheti a mindennapi életünket.

Hogyan válasszunk?

Mindenképpen olyan gépet vegyünk, amely árban, minőségben és teljesítményben megfelelő. Lehetőleg keressünk olyan céget, például a Novara-t, ahol biztonsággal vásárolhatunk, hiszen itt garantáltan eredeti és új gépeket szolgáltatnak a számunkra. Emellett az itteni eszközökre egy év garancia jár, így probléma esetén van kihez fordulni. 

A vásárlásnál mindig nézzük meg a minőséget igazoló papírokat, ha tehetjük, nézzük meg a berendezésen a CE betűkódot, amely igazolja számunkra, hogy milyen szakmai vizsgákra vitték a gépet és miken ment át. Nézhetünk továbbá Youtube videókat az adott modellről, hiszen így még több információhoz juthatunk a géppel kapcsolatban. A rendelt darabokat ugyanis nem tudjuk kipróbálni, így nem árt, ha látjuk, hogyan is működnek, képesek vagyunk-e majd használni a megvásárolt ágdarálót. 

Az árakról bővebben

Végül pedig térjünk rá az árakra. Manapság egy 300 ezer forint árkategóriájú, benzines eszköz nagyjából 15 lóerős, ami nagyjából 15.000 W-os teljesítményt takar. Ezek a benzines modellek jól elbírják a vastagabb ágakat, általában 7-8 cm-es átmérővel működnek. Persze ez csak az alsó határ, hiszen bőven akad extrém teljesítményű és plusz funkcióval ellátott változat is. 500 ezer forintért olyan gépet szerezhetünk be, amely 10 cm-es átmérőjű ágakkal is elboldogul, amit egy nagyobb gazdaságban már gyakran előfordul. 

A Honda GX 690-es elektromos meghajtású robosztus szerkezet azonban már egy 22 lóerős modell, ami esetében a maximális ágátmérő 150 mm. Bár ez már több mint 7 millió forint, abban biztosak lehetünk, hogy soha többet nem kell ágaprítót vásárolnunk. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Földimogyoró lehet benne.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.