Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Biciklipumpa-körkép

| 2022. 08. 10. | 16:31:00
XXX
Biciklipumpa-körkép
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A bicikli karbantartásának lényeges pontja a gumik állapota, ezért mindenképpen célszerű otthon tartani egy masszívabb pumpát. Mivel ez tényleg azt a célt fogja szolgálni, hogy a szükséges karbantartások alkalmával gyorsan juttasson nagy mennyiségű levegőt a gumikba. 

Viszont a túrákra, kirándulásokra is érdemes beszerezni egy kisebb, kompakt darabot, hiszen a defekt a legritkább esetben jön jókor, így a bringásnak célszerű rá előre felkészülni.

Minipumpát a táskába

A minipumpák elképesztően hasznos kiegészítők. Ha mégsem bírja a kerék a kavicsokat vagy a terep kiszögelléseit, és elkezd ereszteni, meg tudja menteni a helyzetet azzal, hogy sűrűbben áll meg pumpálni, amíg olyan helyre nem ér, ahol biztonságosan, nyugodt körülmények között meg tudja javítani a bicót. Szerezze be a Kerékpárwebshop.eu minipumpa készletéből a tökéletes légfújót. Bár nem a legkomfortosabb megoldás, de annál mindenesetre jobb, hogy eldeformálódjon az egész felni, mire szervizelésre kerülhet.

A modern minipumpák már mindkét leggyakrabban használt szeleptípushoz alkalmasak, néhány percnyi munkával el lehet érni az adott bringafajtához ajánlott nyomás mennyiséget. Némelyik tényleg olyan kicsi és könnyű, hogy akár a ruházat egyik zsebében elhelyezhető. Vannak úgynevezett vázpumpák is, amiket elsősorban az országúti biciklik vázán lehetett látni. Annyi méretben árulták, ahányféle vázméret volt. Ma már nem olyan népszerű, de még be lehet ezeket is szerezni.

Műhelypumpa

Sokak használják az autós pumpát a bicikli kerekének a felfújására, de akinek nincs ilyen szerszáma, annak sincs oka elkeseredni. A manapság kapható műhelypumpák ugyanis általában elég nagy teljesítményt tudnak nyújtani, “kézre is állnak”, amiben a T alakú fogantyúnak jelentős szerepe van, és ergonomikusak. Ráadásul ezek is úgy vannak kialakítva, hogy a leggyakoribb szelepekkel kompatibilisek legyenek. Így nemcsak különböző bringákhoz, hanem ezenkívül számos strandfelszereléshez vagy labdához is használhatók.

Milyen a szelep?

Mind a két pumpa fajtánál említettük, hogy a leggyakoribb szelepekhez használhatók. Miért fontos ez? A biciklik kerekeit eltérő szelepekkel látták el. Jó pár évtizeddel ezelőtt a dunlop szelep volt forgalomban, de a korszerű drótszamarokhoz ez már semmilyen szempontból nem megfelelő. Az utóbbi években azonban főleg autós és presta szeleppel lehet találkozni. 

Ezért fontos, hogy a pumpa milyen szelepeket tud kezelni, hogy biztosan lehessen használni, amikor szükség van rá. 

Bar vagy PSI?

A nyomás mértékegységeként használjuk mind a kettőt. A különböző kerékpárok abroncsai más és más nyomásszintet kívánnak meg a legoptimálisabb teljesítmény elérése érdekében. A montiknak legfeljebb 4,5 bar ajánlott, de legalább 2,5, a trekking és a cross trekking 4 és 5 bar között a legjobb, az országútiba minimum 6 bart kell fújni, de mehet akár 8-10 barig is. 

Egy psi 0,0068947572931783 barnak felel meg. Ha azt látja, hogy egy pumpa 80 vagy 160 psi-t tud, akkor csak fel kell szorozni ezzel a hosszú számmal, hogy barban is megtudjuk a határait.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Újabb szakaszt tettek kíméletessé az autóink számára a Kishegyesin
Megújult bő 400 méteren a forgalmas debreceni út.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.