Hirdetés

Országúti kerékpár: két debreceni versenyző indul a világbajnokságon!

2017.09.12. 17:30

Országúti kerékpár: két debreceni versenyző indul a világbajnokságon!
Kiss Hunor Máté az ifik országúti futamában indul (Fotó: DKSI)

Ez már önmagában nagy szám!

Hirdetés

A debreceni Kontent-DKSI kerékpáros csapatának két tehetséges versenyzője is indulási jogot szerzett a Norvégiában, Bergen-ben szeptember 16-24. között esedékes országúti kerékpáros világbajnokságon: az U19-es, vagyis ifjúsági válogatott Kiss Hunor Máté az ifik országúti futamán, míg az U23-as válogatott Peák Barnabás az országúti versenyen és az időfutamon is rajthoz áll majd!

A debreceni klub számára óriási büszkeség, hogy versenyzőik idén már a sokadik rangos nemzetközi viadalon, azok közül is a legnívósabb versenyen állhatnak rajthoz. A korcsoportos illetve elit válogatott versenyek mellett a 2017-es évben már az Európa-bajnokságon szerepelt Peák Barnabás, de két kitűnő U17-es korcsoportos versenyzőt tudtunk delegálni a Győrben rendezett európai ifjúsági olimpiai fesztiválra is, Varga Bálint és Sánta Ármin személyében

- közölte Pataki Péter klubvezető. Hozzátette: a Kontent-DKSI idén már 11 bajnoki dobogós helyezést szerzett különböző korcsoportokban, és országúti-, időfutam- valamint kritériumversenyben is nyertek magyar bajnoki címet a debreceni klub versenyzői: Kovács Judit, Varga Bálint és Peák Barnabás.

Szeptember 16-tól tehát érdemes figyelni a VB közvetítéseit, a 9 fős magyar delegációban ott lesznek a debreceni klub versenyzői is!

Szóljon hozzá!

Hirdetés