Hirdetés

Debreceni öngólkirályok

CH

2016.01.28. 14:18

Debreceni öngólkirályok

Imádjuk a DVSC-t, de nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a klub kommunikációja még a csapat teljesítményénél is rosszabb.

Hirdetés

Ilyen és ehhez hasonló mémeken röhög (kínjában) napok óta az internet piros-fehér párti népe. Az történt ugyanis, hogy a Loki rúgott egy Durica-féle bazi nagy öngólt. A decemberi hajrában a szurkolók szervezett csoportja (az egyszerűség kedvéért a tagjait nevezzük ultráknak) azzal a jogos igénnyel kereste meg a klubot, hogy szurkolói ankéton beszéljék ki a felek azt, ami a drága lelküket oly súlyosan nyomja. Erre a DVSC nagy dölyfösen ezt válaszolta:

Miért akar egy olyan társaság szurkolói ankétot tartani, amelynek tagjai a meccsre járás ellen kampányoltak?

Nos, ilyen ostoba reakcióra bárki képes. Tíz sör és fél liter pálinka után. Az a fájó, hogy a DVSC-nél anélkül is megy. Tisztázzuk: a Loki-tábornak egyetlen szervezett szurkolói csoportja van, a LOSZ (Loki Szurkolók Egyesülete). Bárcsak lenne tucatnyi, de NINCS! A LOSZ-nak olyan tagjai vagy szimpatizánsai vannak, akik bojkottáltak, vagy éppen ellenkezőleg, a bojkottot bojkottálták. Sokfélék az emberek, még ha piros-fehér is bennük a vér.

 No de az ankétra való igényt ki vagy mi más fogalmazná meg, mint egy szervezett csoport?

- kérdezzük mi. Kovács Feri bácsi nyugdíjas bérletes a Poroszlay 66/C-ből nem rendelheti magához Szima Gábort és Szakály Péter csapatkapitányt kedd estére, amikor az asszony könyvklubba jár. Az ultrák ankétja mindenkié, fiataloké, nyugdíjasoké, újságíróké, kibiceké.

Ki a szurkoló?

A DVSC nevében azt is írták az ultráknak, hogy a "klub a szurkolóinak januárban tart ankétot". Súlyos ennek az üzenete: konkrétan az, hogy ultrák nem szurkolók. Már csak az a kérdés, hogy az az 1300 ember szurkolónak minősül-e, aki tiszteletét tette az óesztendő legutolsó meccsén? Vagy vajon szurkolók-e azok, akik ugyan nem ultrák, de hozzájuk hasonlóan masszív bojkottba fogtak, és nem a regisztráció meg az MLSZ, hanem kizárólag a vérszegény foci miatt?

Ebben a helyzetben - akarom mondani: MTK-s nihilben - elegánsabb lenne némi szerénységet, alázatot, cukiságot tanúsítani.

Amikor már ehhez hasonló mémek járták be a közösségi portálokat, és már azt hittük, hogy a januári ankét emlegetése puszta blöff volt, kikerült egy gyöngyszem a Loki honlapjára:

Február 3-án a Víztoronyban szezonnyitó szurkolói ankétot tart a DVSC.

Még nem tudni, hogy kik lesznek ott a klub részéről, de ankét lesz! Ezt az önmagában is nagyszerű, fantasztikus hírt még fokozni is tudták!

Az épület piros-fehér színekben lesz kivilágítva az esemény idején.

Azt a mindenit! Ott leszünk! Egyébként is Debrecenben a február 3. még január! Aki szerint nem, az szőrszálhasogató. Meg fradista.

Cs. Bereczki Attila

Widget powered by WhatstheScore.com

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés