Hirdetés

Több mint 10 kilométer van a legjobb debreceni autóban!

civishir.hu

2011.05.09. 19:07

Több mint 10 kilométer van a legjobb debreceni autóban!
A Széllovagok csapata és a remek kis járgány

Debrecen – Hogy nem sok??? Egyenesen szenzációs! Bármit lehet mondani a hazai autóiparra, de a debreceni fiúk építeni nagyon tudnak!

Hirdetés

Egerben jártak a Széllovagok. Na nem a várat akarták bevenni, inkább a zsűri szívét. Sikerült is. A hevesi megyeszékhelyen eddigi legjobb formáját hozta a Széllovagok pneumobilja. A május 7-i versenyen (ahol 14 hazai és 4 külföldi felsőoktatási intézmény 35 csapata mérte össze erejét) a Debreceni Egyetem Műszaki Karának alakulata a sűrített levegővel hajtott járművek megmérettetésén negyedszer zsebelte be a legjobbaknak járó elismerést.

Megdöntötték a pályacsúcsot!

A hallgatók által épített autók teljesítményét a megtett távolsággal vagy a jármű gyorsaságával lehetett bemutatni, de ügyességi futamot is rendeztek. A Széllovagok az elmúlt három évben első díjakkal tért haza, ami idén is sikerült: a tavaly még csak háromkerekű jármű ezúttal már négykerekes kivitelben a távolsági kategória első helyét szerezte meg több mint 10 kilométeres teljesítményével, megdöntve a korábban szintén a debreceni műszaki kar által felállított pályacsúcsot. A gyorsasági kategóriában mindössze 0,8 másodperccel szorult a Széllovagok gárdája a második helyre, de az ügyességi futamon szintén debreceni siker született, újabb első helyet zsebelhetett be a csapat.

A Széllovagok tagjai: (hallgatók) Bányai István, Morvay Levente, Galamb László, Forró Balázs, (felkészítő tanár) dr. Juhász György

Szóljon hozzá!

Hirdetés