Hirdetés

Sikeresen kilobbizták a finn-magyar diplomát

unideb.hu

2011.04.19. 09:37

Sikeresen kilobbizták a finn-magyar diplomát

Debrecen –  Kettős oklevelet szerezhetnek a hallgatók az egyetemen, feltéve persze, ha tudnak nagyon jól angolul. A finn partnerintézményben tandíjat sem kell fizetni.

Hirdetés

Kettős oklevelet szerezhetnek a jövőben a Debreceni és a Jyväskylä-i Alkalmazott Tudományi Egyetem hallgatói egy pénteken megkötött együttműködés keretében. – A négy évre szóló megállapodás alapján a Debreceni Egyetem Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma Gazdálkodástudományi és Vidékfejlesztési Kar vállalkozásfejlesztés mesterképzésében résztvevő hallgatói Finnországban, a JAMK University of Applied Sciences üzleti tudományok mesterszak (Mater of Business Administration) hallgatói pedig Debrecenben is folytathatják tanulmányaikat – mondta Fábián István rektor. Uljas Valkeinen, a finn egyetem igazgatósági tagja pedig történelmi pillanatnak nevezte a kettős diploma aláírását, s a testvérvárosi kapcsolatok erősítését hangsúlyozta az eseményen.
– A két egyetem jogászai hosszú közös munkájának eredménye, hogy a két eltérő nemzeti és oktatási sajátosságokkal rendelkező képzés akkreditációját elérték – emelte ki Nábrádi András, a gazdálkodástudományi kar dékánja.
A következő tanévtől mindkét intézmény részéről 20-20 hallgató vehet részt a diplomaprogramban. Ennek feltétele a mesterképzés megkezdése és olyan szintű angol nyelvtudás, amelynek birtokában hallgatni tudják az idegen nyelvű kurzusokat. A programban résztvevőknek nem kell tandíjat fizetni a partnerintézményben.
 

Szóljon hozzá!

Hirdetés