Hirdetés

Jó hírt mondott az egyetemistáknak a kormányszóvivő

MTI

2020.02.07. 14:26

Jó hírt mondott az egyetemistáknak a kormányszóvivő
A tavaly őszi emelkedés után újabb 30 százalék (Illusztráció: Unideb.hu)

További 30 százalékkal emelkednek az ösztöndíjak.

Hirdetés

Februártól emelkednek az egyetemi és főiskolai ösztöndíjak, mivel az egy főre jutó hallgatói támogatás összege is nőtt – közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az MTI-hez pénteken eljuttatott videójában. Azt mondta, hogy a 2018. szeptemberi emelkedés után most további 30 százalékkal, 166 ezer forintra nőtt a hallgatói normatíva. Összesen 40 százalékkal bővült a felsőoktatási ösztöndíjakra fordítható keret, amelyre a kormány idén 3,5 milliárd forint többletforrást biztosít.

Tovább emelkednek tehát a felsőoktatási hallgatói ösztöndíjak, és már 17 különbözőből választhatnak a hallgatók, tanulmányi eredményeiknek és szociális helyzetüknek megfelelően – jegyezte meg Szentkirályi Alexandra.

A 2019/2020-as tanévben is több mint ezer hallgató kap külön nemzeti felsőoktatási ösztöndíjat. Az ösztöndíjak mellett kiváló lehetőség és életre szóló élmény a részvétel külföldi részképzésen vagy szakmai gyakorlaton – vélekedett.

Azt akarják, hogy a fiatalok használható tudást szerezzenek, és így a jövőjük is biztos legyen – hangoztatta a kormányszóvivő.

egyetemösztöndíjkormányfőiskola

Szóljon hozzá!

Hirdetés