Hirdetés

Az egyetem egykori rektorára emlékeztek

unideb.hu

2018.12.04. 16:46

Az egyetem egykori rektorára emlékeztek
Fotó: unideb.hu

Névadójára emlékezett a kórház.

Hirdetés

Hirdetés

A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház névadójának életműve előtt tisztelegtek kedden az intézményben. A résztvevők felidézték Kenézy munkásságát, életének fontos állomásait.

Kenézy Gyula 87 éve, 1931. november 26-án hunyt el. Az emléknapot minden évben halálának napjához kapcsolódva szervezik meg az intézményben, immár nyolcadik alkalommal. A résztvevők a keddi emlékülés előtt a virágokat helyeztek el Kenézy Gyula a kórház udvarán álló szobránál.

Az emléknap megnyitóján Lampé Zsolt, a DE Kenézy Gyula Egyetemi Kórház főigazgatója kiemelte: Kenézy Gyulára nemcsak mint orvosra, hanem mint a város életében és az egyetem létrehozásában kiemelt szerepet játszó emberre, az egyetem egykori rektorára is emlékezünk, aki a zenében és a sportéletben is tevékenyen részt vett.  Minden ilyen napon az előadásokból újabb és újabb érdekességek derülnek ki az életéről.

Az ünnepségen Ruszin Romulusz dandártábornok, az 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnoka átadott egy Kenézy Gyuláról készült festményt Lampé Zsolt főigazgatónak. A portré az egyik tartalékos katona alkotása

 

 

Debreceni EgyetemKenézy Gyula Egyetemi Kórház

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.