Hirdetés

Pénzbüntetést kértek a debreceni házfoglalókra

civishir.hu

2019.01.04. 08:50

Pénzbüntetést kértek a debreceni házfoglalókra
A sértett hiába cserélt zárat (Illusztráció: Pixabay)

Magánlaksértés miatt emeltek vádat ellenük.

Hirdetés

Hirdetés

Csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség egy debreceni asszony és szülei ellen, amiért beköltöztek egy elárverezett ingatlanba.

A megyei főügyészség január 4-i közlése szerint a debreceni lakás a szülőké volt, amíg 20187 januárjában – árverésen – meg nem vásárolta az új tulajdonos. A vevő az ügyben eljárt önálló bírósági végrehajtóval együtt 2017 áprilisában, a reggeli órákban jelent meg a háznál, majd rendőri közreműködéssel birtokba vette az ingatlant. Aznak délután zárat is cserélt a bejárati ajtón és a kertkapun, majd egy-egy kulcsot visszaadott az elsőrendű vádlottnak azért, hogy a szülők megetethessék az állataikat, továbbá 30 napon belül elvigyék az ingóságaikat. Ugyanakkor az új tulajdonos kikötötte, az „öregek” nem térhetnek vissza az ingatlanba. Ennek tudatában ment vissza pár hét múlva a nő, cserélt zárat ő maga is, s költöztette be újra a szüleit. 

A sértett rövid időn belül tudomást szerzett a történtekről, s rendőri segítséggel – szerepel a vádiratban – megszüntette a jogellenes állapotot. Az ügyészség mindhárom vádlott vonatkozásában pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Debrecenvádemelésügyészség

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.