Hirdetés

Hirdetés

Nagy debreceni lopás: 36 millió forinttal együtt vitték a széfet + video

2018.01.30. 15:31

Nagy debreceni lopás: 36 millió forinttal együtt vitték a széfet + video
Ide dugták el a széfet (Fotó: police.hu)

Kettőt elfogtak, a harmadik után hajtóvadászatot indítottak a rendőrök.

Hirdetés

Hirdetés

Egy férfi jelentette a rendőrségre, hogy január 27-én éjszaka ismeretlenek betörtek a házába és elvitték a páncélszekrényét, amelyben közel 36 millió forint volt. A rendőrök a helyszínen azonosítani tudták a bűncselekmény feltételezett elkövetőit.

A két nyíradonyi férfit a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói rövid időn belül elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Ennek alapján Debreceni Járásbíróság 2018. január 30-án J. Bencét előzetes letartóztatásba, míg S. Sándort házi őrizetbe helyezte. A bűncselekmény elkövetésével kapcsolatosan a rendőrök látókörébe került egy harmadik férfi is (a képen), aki ellen országos elfogatóparancsot adtak ki.

Gorgyán Lászlót a rendőrség nagy erőkkel keresi
 

A nyomozás adatai szerint a három férfi hetekig, gondosan előkészítette a bűncselekmény elkövetésének részleteit. A gyanúsítottak több menekülési útvonalat is terveztek, de arról is gondoskodtak, hogy gépjárművet cseréljenek.

A betörést követően a három férfi egy Nyíradony melletti erdőben pakolta át a páncélszekrényből a pénzt egy táskába, majd a széfet egy mocsaras területen rejtették el. A páncélszekrényt a tűzoltóság munkatársainak segítségével lehetett kiemelni a mocsárból.

A pénz egy részét az egyik gyanúsított a garázsában ásta el.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály a 31 éves és a 19 éves gyanúsítottakkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat bűntető eljárást.

A gyanúsítottak harmadik társát, a jelenleg szökésben lévő, 47 éves, hajdúsámsoni Gorgyán Lászlót a rendőrség nagy erőkkel keresi.

rendőrlopás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.