Hirdetés

Hirdetés

Szakértő: a Borkai-ügy a legrosszabbkor jött

MTI

2019.10.14. 10:59

Szakértő: a Borkai-ügy a legrosszabbkor jött

Mármint a kormánypártoknak.

Hirdetés

Hirdetés

A Borkai-ügy a legrosszabbkor jött a kormányoldalnak, Budapesten és a nagyvárosokban e miatt estek vissza, ebből le kell vonni a konzekvenciákat – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1 aktuális csatornán hétfő reggel.

Deák Dániel szerint a kormányoldal visszaesésének több oka is lehet: miközben a Borkai-botrány elbizonytalaníthatta a szimpatizánsok egyik részét, mások viszont lehet, hogy épp azért nem mentek el, mert elbizakodottak voltak és biztosra vették Tarlós István győzelmét.

– Hiába volt több szimpatizánsa a Fidesz-KDNP által támogatott főpolgármesternek, ha az ellenzék a fővárosban el tudta érni, hogy inkább az ellenzéki választók menjenek el szavazni. Az ellenzéknek szerencséje volt a politikai napirend alakulásával, a Borkai-botrány kipattanásával - értékelt a szakértő.

Deák Dániel úgy vélekedett, hogy az ellenzéki egység megbomlik. Gyurcsány Ferenc a választási eredménytől nem volt annyira lelkes; Karácsony Gergely és az MSZP-Párbeszéd megerősödhet, és akkor harcba indul a vezető szerepért a DK-val szemben, miközben a Jobbik és az LMP várhatóan eljelentéktelenedik - mondta.

Borkai Zsoltot (FIDESZ-KDNP) október 13-án 44,33 százalékkal (19 312 szavazat) ismét Győr polgármesterévé választották a helyiek.
Borkai Zsolt

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.