Hirdetés

Czeglédy alig szabadult, mehet is vissza a börtönbe?

MTI/hvg.hu

2018.03.02. 15:26

Czeglédy alig szabadult, mehet is vissza a börtönbe?
Újságírók gyűrűjében a csütörtöki szabadulást követően (Fotó: MTI)

Négyen szavaztak a felfüggesztésre.

Hirdetés

Felfüggesztette Czeglédy Csaba (független) képviselőjelölt mentelmi jogát pénteki ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). Az NVB határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye.

Az ülésen 4-en szavaztak a felfüggesztésre, 2-en ellene.

Czeglédy Csaba Vas megye 1. számú egyéni választókerületében, Szombathelyen indul jelöltként, nyilvántartásba vétele csütörtökön vált jogerőssé. Mentelmi jogának felfüggesztését a legfőbb ügyész indítványozta az NVB-nél pénteken, mert a jelölt és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folyik büntetőeljárás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóságán. 

Az NVB következetes gyakorlatát folytatva pénteki ülésén azért függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát, mert a büntetőeljárás tárgyát képező cselekmény az idei országgyűlési képviselő-választás kiírása előtt történt és a büntetőeljárás nem áll összefüggésben a választási eljárással.

A hvg.hu arról ír, hogy Czeglédyvel délelőtt beszélgettek, és akkor azt mondta, nem tudja, meddig marad szabadlábon, de szerinte rögtön az NVB döntése után nem viszik el, erről majd a bíróságnak kell döntenie.

Az ügy precedens értékű, így nem tudni pontosan, mi fog történni

- írja a portál.

Országgyűlési választás 2018Czeglédy Csabamentelmi jog

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

.