Hirdetés

Hirdetés

Ezekre figyeljen, ha ősszel autót vezet

police.hu

2017.11.01. 09:26

Ezekre figyeljen, ha ősszel autót vezet
Fotó: illusztráció

Hasznos tanácsok a rendőrségtől.

Hirdetés

Hirdetés

A reggeli és éjszakai órákban már fagypont körül alakul a hőmérséklet, ami jelentősen befolyásolja az utak biztonságát - figyelmeztet közleményében a rendőrség.

Mint írják: a hideg ősz egyik természetes velejárója az út -, látási - és időjárási viszonyok fokozatos vagy gyors változása.

- A reggeli és az éjszakai órákban már fagypont körül is alakulnak a hőmérsékleti értékek, amelyek jelentősen befolyásolják az utak biztonságát. Erre sajnos a járművezetők egy része nem kellően készül fel. Bár a téli gumi használata nem kötelező Magyarországon, ugyanakkor ebben az időszakban már kifejezetten ajánlott ezen tulajdonságokkal rendelkező abroncsok használata.

- Figyelni kell arra is, hogy a különböző fronthatások, a rosszul megválasztott ruházat, a gépkocsi szellőző/fűtő berendezésének helytelen üzemeltetése fáradtságot, bágyadtságot okozhat, mely a reakcióidő megnövekedésével jár együtt.

- Az eső, a betakarítások miatt az úttestre kerülő sárfelhordás fokozottan körültekintő és előrelátó vezetési stílust, a kormány és a pedálok lágyabb kezelését igényelné, ezt azonban sokszor nem veszik figyelembe az autósok, és a sebességet nem az út - és látási viszonyoknak megfelelően választják meg.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.