Hirdetés

Hirdetés

Ez fájt! Hatalmas csatában egygólos Vasas-siker

2015.10.06. 22:53

Ez fájt! Hatalmas csatában egygólos Vasas-siker

A debreceniek bánkódhatnak.

Hirdetés

Hirdetés

Az uszodaproblémákkal küzdő angyalföldiek kérésére elnapolt, első fordulóbeli találkozót pótolta a Debrecen vízilabdacsapata kedden este, a Szőnyi úti Laky Károly Sportuszodában. A végig kiélezett, fordulatos rangadót nagyon nagy csatában egyetlen góllal a fővárosiak nyerték.

A mérkőzést Földi László tanítványai kezdték jobban - Bóbis Máté szerzett vezetést akcióból, és bár a debreceniek spanyol válogatott klasszisa, Sergi Mora büntetőből egalizált, Bóbis rövidesen megduplázta találatainak a számát, majd Hőna Dávid növelte kettőre a különbséget. Az utolsó minutumban azonban Szőke Szabolcs használta ki a hajdúságiak emberelőnyös helyzetét, így a fővárosiak mindössze egy lélegzetvételnyi fór birtokában vonulhattak kis szünetre, 3-2.

A második etap parázs csatát valamint kiegyenlített küzdelmeket hozott, és a gólokon is megosztozkodtak a csapatok. A feltartóztathatatlan Bóbis Máté, és Gyárfás Tamás góljaival ellépett hárommal Földi László legénysége, ám Varga Tamás tanítványai Kállay Márk bombájával és Szőke Szabolcs nagyon szép, elnézős találatával egyre zárkóztak a félidő előtt, 5-4.

A térfélcserét követő játékrész Steinmetz Ádám villámgyors fórgóljával vette kezdetét. Az angyalföldiek Pataki Gergely szabálytalansága után büntetővel növelhették volna ismét háromgólosra a különbséget, azonban a cívisvárosiak válogatott hálóőre, Lévai Márton biztos kézzel hárította az ötméterest. Ami az egyik oldalon kimarad, a másik oldalon bemegy - Sergi Mora hagyta faképnél emberét, és úszott meg, majd érkezett a debreceni kapitány, Kállay Márk, aki csapata fórját gólra váltva egalizált, 6-6! Süveges Máté centergóljával a vezetést is átvették a piros-fehérek, de Bóbis Máté és Saric Jovan büntetőivel 8-7-es Vasas előnynél fordulhattak a felek az utolsó nyolc percre.

A negyedik negyedben akárcsak az első három felvonásban, hatalmas küzdelmet láthatott a BVSC uszoda közönsége. Bencz Rolf találatára Szőke Szabolcs felelt, az egyenlítésre azonban már nem futotta a DVSE erejéből, hiába nyomott az utolsó másodpercig a cívis egylet, Vasas - Debrecen 9-8.

E.ON Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság - Alapszakasz, B. csoport, 1. forduló
VasasPlaket- DEBRECEN 9-8 (3-2, 2-2, 3-3, 1-1)
Budapest - Szőnyi út, 200 néző. Vezette: Kun Gy., Marjay Zs.
VASAS: Jónás Gy. - Gyárfás T. 1, Bóbis M. 4, Mészáros Cs., Saric Jovan 1, Takács B., Steinmetz Á. 1. Csere: Várnai K., Burián G., Bencz R. 1, Hőna D. 1, Delgado, Simon H. Edző: Földi László.
DEBRECEN: Lévai M. - Kállay M. 2, Kuncz T., Kincses A., Süveges M. 1, Szőke Sz. 3, Sergi Mora 2, Babay Á. Csere: Müller M., Smitula G., Hoppál G., Pataki G., Halek M. Edző: Varga Tamás.
Gól - emberelőnyből: 7/3, ill. 8/4.
Gól - büntetőből: 3/2, ill. 1/1.
Kipontozódott: Burián Gergely, ill. - .

Oláh Andrea

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.