Hirdetés

A világ 62. legjobbjának lenni is dicsőség!

Cívishír

2017.02.15. 15:30

A világ 62. legjobbjának lenni is dicsőség!
Mihály Kata (Fotó: Békessy Béla Vívó Klub)

A debreceni Mihály Kata és társai Olaszországban versenyeztek.

Hirdetés

A legnanói Világkupa-viadalon léptek pástra a  Békessy Béla Vívó Klub felnőtt női párbajtőrvívói. 

A pénteki selejtezőnapon Fedor Tamara és Pártos Zsófia a csoportkörben egyaránt két győzelmet aratott. Mihály Kata a poule után a táblamérkőzésekkel folytathatta a küzdelmeket. Az amerikai Bates ellen egy 15-14-es győzelmet követően a koreiai Yu-val vívhatott a 64-es fő tábláért. Mihály ezúttal 15-11-re verete távolkeleti ellenfelét, így a szombati versenynap is szoríthattak az érdeklődők debreceni vívóért.

A világranglista élvonalához tartozó észt Embrich-el vívott mérkőzését követően a 62. helyen fejezte be az egyéni küzdelmeket Mihály Kata, amivel megerősítette helyét a magyar válogatói ranglista 2. helyén.

A vasárnapi csapatversenyen az olimpiai bajnok Szász Emese nélkül felálló, Budai Dorina, Bohus Réka, Kun Anna és Mihály Kata összetételű magyar válogatott a legjobb nyolc közé jutásért vívott mérkőzésen mindössze egy tussal maradt alul az esélyesebb francia válogatott ellen. A további küzdelmek során még egy mérkőzést nyert a csapat, amivel a 14. helyen végzett a legnano-i világkupán.

vívásMihály Kata

Szóljon hozzá!

Hirdetés