Hirdetés

Tabaka József Gyula bevételére készül

2016.07.29. 13:25

Tabaka József Gyula bevételére készül
Tabaka (elöl) bravúrra készül! (Fotó: MTI)

A debreceni vaspapucsost hazai pályán nagyon fűti a bizonyítási vágy.

Hirdetés

Gyula ad otthont szombaton este a szlovén-horvát-magyar salakmotoros bajnokság ötödik, egyben utolsó futamának, mely a sorozat egyetlen magyar rendezésű viadala. Az első számú magyar salakmotoros, a debreceni Tabaka József feldobott hangulatban tekint a megmérettetés elé, hiszen az igen erős mezőnyt felvonultató nemzetközi sorozatban négy futam után az előkelő harmadik helyen áll.

Ha azt mondták volna a bajnokság előtt, hogy négy verseny után a harmadik leszek, akkor azt azonnal aláírom

- fogalmazott a Cívishír érdeklődésére Tabaka József, utalva arra, hogy abszolút elégedett az eddig teljesítményével, hiszen olyanok ellen húzza a gázt, mint a sportág csúcsát jelentő Grand Prix-t is megjárt szlovén Matej Zagar, vagy az egyéni Európa-bajnok, a lengyel és a brit elit ligában is foglalkoztatott horvát, Jurica Pavlic.

A papírformának megfelelően Zagar és Pavlic vezetik a bajnokságot, az előnyük már behozhatatlan, a harmadik helyért azonban ádáz csata várható Tabaka és a szlovén Nick Skorja között.

Holtverseny állunk a harmadik helyen a fiatal, nagyon tehetséges szlovén sráccal, de remélem, hogy a Gyulán, a hazai pálya minden előnyét kihasználva nekem sikerül előrébb végeznem. Bízom benne, hogy sokan kilátogatnak a versenyre, mert számomra mindig kiemelt jelentőséggel bír a közönség buzdítása.

- fogalmazott a debreceni vaspapucsos, aki reményét fejezte ki, hogy honfitársa, Magosi Norbert is megörvendezteti a gyulai közönséget.

Tabaka József elmondta még, hogy lélekben már készül az augusztus 20-i Debrecen Nagydíjra, amelyen – tudomása szerint – ismét veretes mezőny vonul fel.

BeA

Tabaka Józsefsalakmotor

Hirdetés

Hirdetés

.