Kovászos uborka.
Kellemetlen nekem erről beszélni, ám elérkeztetnek látom az időt, hogy leleplezzem magam, mielőtt ezt megteszi más.
Nem szeretem a kovászos uborkát.
Tudom: egészséges és finom. Ráadásul egyszerű az elkészítése .
Kell hozzá uborka, kapor, fokhagyma, só, kenyér és helyenként megbolonditják még némi timsóval. Az esetben ugyanis az uborka kifejezetten ropogós lesz.
Mit hagytam ki? Ja az üveg. Minimum 2 literes legyen, de ha nagy az étvágy lehet 5 is.
Sajnos a levét sem szeretem. Pedig az valami mennyei lehet. Főleg aki rendszeresen iszik alkaholt. Annak szinte védőital.
Végül de nem utolsó sorban. A kovászos uborka hungarikum, maga a magyar életérzés.
Minden elismerésem. Felnézek rá! De nem szeretem. Tudniillik nekem nem elég csípős.
Én azt kedvelem, hogyha elájulok a savanyúságtól, azt szeretem ha a kilöttyent lé szétmarja a fenyőasztalt.
Nos, most ennyit szerettem volna mondani. Tudom, hogy kemény voltam. Szókimondó és helyenként talán igazságtalan is. Vállalom !
FIGYELEM: EREDETI ELÜTÉSI ÉS HELYESIRÁSI HIBÁK.
Az FM90 Friss Rádió támogatásával.