Hirdetés

Kipróbáltuk a 4-es metrót!

civishir.hu

2014.03.28. 13:37

Kipróbáltuk a 4-es metrót!

Monster kolléga Budapestről tudósítja a Cívishírt.

Hirdetés

Március 28-án, Izidor, Hanna és Johanna napján átadták a 4-es metrót Budapesten. Noha a megnyitó helyhiány miatt zártkötű volt, az állomások méretéből adódóan a Millennium Falcon is elfért volna. Na, de megindult, és ez a lényeg; március utolsó hétvégéjén díjmentesen használhatja a nagyérdemű. Nézegettem is a bérletemet, hol van jelölve rajta az M4 használata, de lehet, hogy amikor nyomtatták, még nem volt tervben az idei indulás. Se a valahai... Az első átadást 2008-ra tervezték, tehát nehéz szülés végén tartunk, az alagútból már kilátszik a gyerek feje. 

Minden szép, modern és korszerű, mintha egy másik országban lennénk. A tervek szerint egy év múlva eltűnnek a vezetőfülkék és teljesen automatizálódik a vonal. Ígérik, akkor a menetrend is pontosabb lesz, mert a robotok gyorsabbak. Diszkrét kis hangja van az új Alstom gépeknek, élvezhető, picit fütyülős Forma-1-es utóérzettel. Meglepő, hogy nem kell full hangerőn hallgatni az mp3 lejátszót és csendesen lehet telefonálni is. Az ülések nem hosszú utazásra lettek tervezve, de hát 7,4 kilométert is akarjunk páholyban eltölteni! És az az új illat...! Reméljük, még sokáig megmarad.

Máris hallani pletykákat az 5-ös metróról is, de a 4-es vonalat nézve inkább a 3-ast kellene tuningolni. Sajnos az megmaradt a retró korszakban, sőt, inkább az őskorban.

De beszéljenek a képek, jó utazást mindenkinek!

MonsterSzóljon hozzá!

Hirdetés