Hirdetés

E világ legvége a másiknak a legeleje

civishir.hu

2012.12.21. 08:49

E világ legvége a másiknak a legeleje

JÓ REGGELT BANDI! Igen-igen-igen, megállíthatatlan, árad belőlem, szétküldöm mindenkinek, a gondolatnak van ereje, az életünknek van értelme, a világunknak van jövője! HeGergAnd jegyzete

Hirdetés

Gondolat vezérelte headset? Jövőre a boltokban? Ez az azért sok, cseng-bong tőle a fejem. Majd valaki jól mellém áll a 31-esen, és egy mocc nélkül lehalkítja a fülemen szóló zenét. Próbálom vigyorogva bedobni a főnökömnek a konyhában, lássuk, mit kezd vele. Lazán visszadobja. Ugyan már, rég hallotta, nem új. Gondolat vezérelte játék, robot is van már, na és a gondolat vezérelte művégtag milyen régi dolog.

Az lehet, de én csak nem tudok ugyanúgy visszakucorodni a helyemre a szerkesztőségben. Hát ha már ez megy, hogy képes még mindig tartani magát ez az anyagba ragadt világ a kézzelfoghatón túl mindent tagadó alapelméleteivel? Ezek után maradjak ugyanúgy a helyemen, és írjam tovább a sztorikat Beckham piros alsógatyájáról?

Aztán szembejön Balogh Béla előadása. Azt mondja ez a mérnökember, hogy tavaly Nobel-díjat adtak azért a kutatásért, melyben bebizonyosodott, hogy az Univerzumnak mindössze 4 százalékát teszi ki az általunk ismert anyag, a többi 96 százalék sötét energia és kiszámíthatatlan tömeg. És felteszi a kérdést, az ismert 4 százalékból ugyan hogy a francba vonhatnánk le helyes következtetéseket az egészre? És elmondja mindehhez a 2009-es orvosi Nobel-díjat, amit meg azért kapott meg Elizabeth Blackburn, mert bebizonyította, hogy a megváltoztatott gondolkodásmóddal hatni tudunk a génjeinkre.

Ahogy a debreceni Jászai Mari tér egy régi graffitije mondja: JÓ REGGELT BANDI!

Mert ezek a dolgok csak jönnek-jönnek szembe egyre sűrűbben.

És ahogy jönnek-jönnek, egyre jobban felbátorodik a magamfajta teljes, égi-földi világképben hívő, abban élő ember. És egyre kevésbé érzem magam magányos harcosnak, idegennek, földre szállt földönkívülinek. Mert kényelmes dolog ám az, ha a tudomány szép lassan kezd beállni a hátunk mögé, és elkezdi támogatni, megvilágítani az eddig töksötétben, nagy merészen, zseblámpával járt utat.

Na ez lesz az igazi világvége!

Amikor tudományosan is megvilágosodik, hogy hitünkkel, gondolatainkkal, energiaszintünkkel nem csak a headsetet, hanem az életünket, találkozásainkat, minket érő eseményeket is befolyásoljuk. Amikor a fizikai síkból kiszabaduló fizika is eléri a felismerést, hogy az egész Univerzumot átható, irányító Erőhöz, a látható és láthatatlan természeti törvényekhez alkalmazkodva sokkal teljesebb és boldogabb életet lehet élni.

Ez azért lesz súlyos mértékű világvége, mert innentől kezdve az emberi értékrend követése nem erkölcsi és vallási kérdés lesz, hanem logikusan levezethető elemi érdek.

A táltoslovak pedig visszajönnek a meséből az életünkbe, boldogan megsimogatjuk őket, és messze száguldunk velük.
Ez lesz az igazi világvége. De senki sem fogja megsiratni, ami elmúlt, meg időnk se nagyon lesz rá.

HeGergAnd
 

Szóljon hozzá!

Hirdetés