Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kapja be, aki bírja gyomorral!

| 2011. 04. 08. | 10:26:31
Debrecen – Jött a hír: bezár a debreceni húsüzem. A cég közleménye szerint a magyar hústermék nem versenyképes Nyugaton. Hát, el is hiszem. Meg kéne próbálni esetleg kutyaeledelként értékesíteni, hátha több esély lenne.
Kapja be, aki bírja gyomorral!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar szereti a hasát, tudjuk. A magyar hasa meg szereti a húst. Mert a hús finom. Meg genetikailag úgy kódolt e nemzet, hogy van foga és állkapcsa a húst megrágni. Ha az ősmagyarok konyhájában a hús volt az „alap”, akkor nehogy már vegán tengődjünk!  Már csak ezért sem, mert a vegetáriánust éri a legdurvább diszkrimináció. Például vegát nem szívesen látnak azon a kerti partin, ahol a marhalábszár-pörkölt a menü, és nem táplálkozástudományi megfontolásból, hanem pusztán bizalmatlanságból. A vega a húsevő többség szemében deviáns, mint az absztinens. Aki nem eszi meg a bográcsos marhapörit, s nem öblíti le sörrel/borral/pálinkával, az több mint gyanús – teszem hozzá: pofátlan is –, ezáltal állandó célpont, akinek mindig magyarázkodnia kell, és mindig hülyén jön ki a vitából. A magyar, akinek volt gyerekszobája, és nem érte különösebb perverzió serdülőként, hétpofára zabálja a húst. A tányérjában nem látja az ártatlan boci pillantását, mert a boci a való világban élelmiszer, és nem öleb.

Húsevő hazánkfia ellen azonban merényletet követnek el, mégpedig hosszú, nagyon hosszú évek óta. No nem a vegák bosszúból , hanem a húsevő gengszterek anyagi haszonszerzés céljából. Nem az a baj, hogy a csirkét, a disznót, a marhát szteroidokkal tömik, hogy nőjenek, attól még lehetne ehető és finom a kolbász. Azért nem finom, mert mócsingot, inakat, bőrt, gumót és Isten tudja, hogy mit darálnak még bele. A debreceni párosról akkor szoktam le, amikor mogyorónyi nagyságú mócsingok akadtak fenn a torkomon úgy tíz éve egy szép szombat hajnalon a debreceni piacon, s ha nincs véletlenül egy üveg sör előttem, fulladásos halált állapít meg az orvosszakértő. A sör életet ment! A magyar szárazkolbászok zöme minősíthetetlen, egy kilóhoz egy féldoboznyi fogpiszkálóval lehet nyugodtan számolni, az élelmiszeridegen anyagok úgy be tudnak ragadni a fogak közé, hogy kifejlett kézügyességgel is csak nagy küzdelem árán lehet azoktól megszabadulni. A magyar hústermékek nagyszerű minősége mese habbal, valóban annyira pocsék, hogy az ember a vega lét iránt kezd egyre nyitottabbá válni, s fejben számol annak minden negatív következményével.

A debreceni húsüzem megszűnik, amit egyébként nagyon sajnálok, mert egzisztenciájukat hirtelen elvesztő emberek kerülnek utcára, de közben azon morfondírozom, hogy a mócsingos, inas, ehetetlen, emberi fogyasztásra alkalmatlan kolbászt gyártó vállalkozásokat miért nem érte utol már réges régen a totális csőd? Az ügyben ráadásul büntetőjogi felelősség is felmerül, mert egészen nyilvánvaló, hogy előre megfontoltan csinál selejtet a magyar húsipar. A jó kolbász receptje nem túl bonyolult, az senkin se foghat ki. De minőségit gyártani nem elég jó biznisz, a gyors meggazadagodás titka: a szart drágán eladni. Sikerült tönkrevágni a legendás magyar márkákat, kilónként háromezer forintért annyi mócsingot, szalonnabőrt, E250-et kapunk, hogy az ezer forintos parasztkolbász csak egy fokkal mérgezőbb, tehát financiálisan jobban megéri.

A debrecenit birtokló szlovák cég közleménye szerint a magyar hústermék nem versenyképes Nyugaton. Hát, el is hiszem! Meg kéne próbálni esetleg kutyaeledelként értékesíteni, hátha több esély lenne. Mondok valamit: itt sem versenyképes. Csak éppen azt esszük, ami van. Vagy vegák leszünk, és akkor már csak egy lépés a guminő.

Cs. Bereczki Attila
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szoboszlaiék Debrecenben szerezhetnek önbizalmat
Szoboszlaiék Debrecenben szerezhetnek önbizalmat
Utolsó meccsét vívja a magyar válogatott az EB előtt.
Hirdetés
Hirdetés
Szentkirályi Alexandra visszalép, hogy „Karácsony és Gyurcsány távozzanak”
Szentkirályi Alexandra visszalép, hogy „Karácsony és Gyurcsány távozzanak”
Arra kéri támogatóit, hogy szavazzanak Vitézy Dávidra.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Ami néhány éve elég volt egy lakásra, ma már csak egy garázsra elég Debrecenben
A fővárosinál visszafogottabb kereslet ugyanakkor nem jelenik meg automatikusan az árakban.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Támogatott tartalom
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
Különleges bokrétaavató a debreceni Sensirionnál
A dolgozói létszám megduplázódik a bővítéssel.