Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vízilabdában Hollandia nem ellenfél

| 2012. 01. 17. | 22:35:37
Eindhoven – Kiütéssel intézte el a magyar válogatott a házigazda hollandokat a vízilabda Európa-bajnokság második napján.
Vízilabdában Hollandia nem ellenfél
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A világbajnok olaszok hétfői legyőzése után kedden, a házigazda hollandok ellen is nyert, mégpedig 19-6-ra a magyar férfi vízilabda-válogatott az eindhoveni Európa-bajnokság A csoportjában. Álmos kezdést, helyzet nélkül lepergett három percet követően Kásás Tamás villant először: lövése a felső léc alsó lapjáról vágódott a hálóba (1-0). Váratlan egyenlítés után Hosnyánszky Norbert szinte ugyanonnan bombázott a holland kapuba, büntetőből azonban jött az újabb jó válasz (2-2).
Az első negyed bágyadtsága nem akart tovaillanni a második nyolc percben sem, bár Hárai Balázs hatásos centerezése (3-2) akár fel is pörgethette volna a csapatot. Három perc volt hátra a nagyszünetig, amikor újfent a háromszoros olimpiai bajnok Kásás mutatta meg, hogy kell látványosan és jól is lőni: elhajlásos löketével szemben nem volt ellenszere a hazai kapusnak (4-2). Ahogy Hárai csavarjával sem tudott mit kezdeni a holland hálóőr (5-2). A játékrészt két ötméteres zárta le: a magyarokét Varga Dénes értékesítette pontos pattintással (6-3).
A folytatásban Szivós Márton alkalmi centerként jeleskedett, a rá kijátszott figurát tökéletesen fejezte be. Kevéssel utána a három ötkarikás aranyéremmel bíró Kiss Gergely balkezes bombája ért célt (8-3). Született egy holland találat is, majd Kiss – Kásás parádés passzából – pazar gólt szerzett (9-4). Hosnyánszky szokásos védhetetlen lökete jelentette a 10-4-et, de a negyed hajrájában volt minek örülniük a hazai nézőknek is (10-5). Lelkesedésüket azonban gyorsan lelohasztotta Kiss, aki harmadjára a bal felső sarkot "pécézte ki" magának (11-5).
A befejező játékrészt Kiss nagy gólja vezette be (12-5), aztán Hárai szép megoldással juttatta kapuba saját maga harmadik, s a magyar csapat tizenharmadik gólját (13-6). A háromszoros olimpiai bajnok Biros Péter ötméteresből első eindhoveni gólját szerezte, utána pedig Katonás Gergő centerpozícióból volt kétszer is eredményes (16-6). A hajrában megúszás után Biros, majd Szivós duplázott, Kiss pedig jelesre vizsgázva ötödször is betalált a hazaiak hálójába (19-6).

A vártnál nehezebben lendült játékba a magyar válogatott a korántsem a világ élvonalába tartozó hollandok ellen, a második félidőben azonban többen is megrázták magukat, és ez bőven elegendő volt a kiütés értékű győzelemhez.
A Kemény-legénység legközelebb csütörtökön száll medencébe Eindhovenben, amikor is – 13 órától – Macedónia csapatával találkozik. Szerdán a magyar női válogatott is elkezdi Eb-szereplését: Merész András alakulata 16 órától Nagy-Britannia legjobbjaival mérkőzik.

A csoport, 2. mérkőzés:
Magyarország-Hollandia 19-6 (2-2, 4-1, 5-2, 8-1)
magyar gólszerzők: Kiss G. 5, Hárai 3, Kásás, Hosnyánszky, Biros, Katonás, Szivós 2-2, Varga Dénes 1

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fricska a Fradinak: a Paksé a Magyar Kupa
Fricska a Fradinak: a Paksé a Magyar Kupa
A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is súlyos állapotban van a besztercebányai kórházban Robert Fico - jelentette be a besztercebányai Roosevelt kórházban tartott sajtótájékoztatóján Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes szerdán este.
Gazdaság
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.