Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Második lett a Vasas-verő Debrecen!

| 2011. 09. 04. | 23:37:04
Debrecen – A Debrecen-Fujitsu gárdája annak ellenére, hogy a torna nagy részét az ambulancián töltötték a játékosok és a szakmai stáb, megmutatta, hogy komoly csapat van itt kialakulóban.
Második lett a Vasas-verő Debrecen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Pénteken rajtolt az a nemzetközi vízilabda felkészülési torna, melyet a Debrecen-Fujitsu csapata rendezett, a bajnoki ezüstérmes Vasas, a LEN-kupa érdekeltségű Szolnok és a romániai Nagyvárad részvételével. A több válogatott, illetve olimpiai bajnok játékost felvonultató háromnapos megmérettetés célja többek közt az volt, hogy összecsiszolja a csapatokat a hamarosan rajtoló magyar bajnokság előtt, a nemzetközi kupákban érdekelt együttesek pedig fel tudják mérni erejüket a rájuk váró nemzetközi mérkőzések előtt. A felkészülést is szolgáló tornát komolyan vette a nyári szünet alatt megerősödött Debrecen-Fujitsu csapata is, mely alaposan megizzasztotta ellenfeleit.

Péntek este a Vasassal találkoztak a házigazdák, akik szinte végig vezettek a meccs folyamán – a piros-kékek a harmadik negyedben magukra találtak és kiegyenlítettek –, ám a hajdúsági legények nem engedték kicsúszni a kezük közül a meccset, s az utolsó játékrészben saját javukra el is döntötték a találkozót. Az összecsapás két vezéráldozattal járt, a cívisvárosiak két új játékosa is megsérült – a center Misicsnek a nyaka rándult meg, míg a kapuját remekül védő Mitrovicsnak az ujja tört el.

Szombaton, a második nap délelőttjén a Nagyvárad elleni derbi következett, amelyen Gyöngyösi Andrásnak nélkülöznie kellett két szerb pólósát. A Nagyvárad feladta a leckét a keményen küzdő debreceniek számára, s a mérkőzés nagy részében a vednégek is vezettek. Potyogtak a gólok, harcoltak a csapatok, majd az utolsó negyed végén 8-8-as állásnál, fél perccel a találkozó vége előtt a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás beállította a 9-8-as végeredményt. Csapata egyik legeredményesebb játékosa Varga volt, akinek olykor két-három ellenfél próbált megálljt parancsolni – sikertelenül. Délután, a szintén veretlen Szolnok alakulata várt a Debrecenre, melyet a meccs elején újabb sérülés sújtott: a délelőtt sziporkázó Létay Krisztián sérült meg, akit kórházba is kellett szállítani. Mint utóbb kiderült, Létaynak a bordája zúzódott és megrepedt a lépe, így az intenzív osztályon töltötte az éjszakát állandó orvosi megfigyelés mellett, s további vizsgálatok várnak rá. A házigazdák megérezték a három sérült és Varga hiányát, ez pedig meg is látszott a játékon és a végeredményen is, a találkozó szolnoki sikerrel zárult.

A záró napon a 3-4. helyért a Vasas és a Nagyvárad csapott össze – a mérkőzést előbbi nyerte egy góllal, míg a döntőben a Debrecen újra a Szolnokkal találkozott. Varga Tamás ott folytatta, ahol szombat délelőtt abbahagyta – egymaga 6 gólt rámolt be az ellenfél kapujába, ám a Szolnok elhúzott, és hiába a lelkes hajdúsági véghajrá, egy góllal ugyan, de a Tisza-partiak nyerték a küzdelmet, és így a tornát is. A Debrecen-Fujitsu gárdája annak ellenére, hogy a torna nagy részét az ambulancián töltötték a játékosok és a szakmai stáb, bebizonyította, hogy jó úton járnak a felkészülésben, és hogy bizony érdemes lesz rájuk odafigyelniük az ellenfeleknek! A tornán résztvevő csapatok mellett a szurkolókat is dicséret illeti, napról napra közel 700-an buzdították a lelátón a hajdúságiakat – akik a bajnoki mérkőzéseket idéző hangulatban játszhatták meccseiket.

Oláh Andrea (dvse.hu)
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fricska a Fradinak: a Paksé a Magyar Kupa
Fricska a Fradinak: a Paksé a Magyar Kupa
A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is súlyos állapotban van a besztercebányai kórházban Robert Fico - jelentette be a besztercebányai Roosevelt kórházban tartott sajtótájékoztatóján Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes szerdán este.
Gazdaság
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.