Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szolnok ellen sem ment a Debrecennek

| 2012. 12. 16. | 21:20:40
Az esztendő utolsó rangadóján pontosztozkodásra kényszerültek a felek.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap kora este a Vodafone Férfi Vízilabda OB I. tizenegyedik körében a forduló rangadójának adott otthont a Debreceni Sportuszoda! Az esztendő utolsó összecsapásán a nagy rivális, a Szolnok együttese volt Gyöngyösi András legénységének ellenfele. A több szempontból, így lélektanilag is rendkívül fontos találkozón végül egy nagyon izgalmas véghajrá után pontosztozkodásra került sor, miután gólszegény, 5-5-ös végeredmény született!

Gyöngyösi András tanítványai nagy várakozással tekintettek elébe a 2012-es naptári esztendő utolsó pólórangadójának, melyen a Debrecen vízilabdacsapata, és egyik legnagyobb riválisa, a Szolnok együttese nézett farkasszemet egymással. A cívisvárosiak azzal az eltökélt szándékkal ugrottak medencébe, hogy egy erős csapat skalpjával térhessenek a téli szünet rövid pihenőjére, hiszen bár a Szegedet nemrégiben hazai pályán megszorongatták, három pontot még egyik nagy riválistól sem sikerült elcsenniük. A hajdúságiak szereplése ennek ellenére mégis rendkívül biztató, hiszen a Vodafone Férfi Vízilabda OB I. ötödik helyét foglalják el, ám céljuk természetesen a Theodora Magyar Kupa és az Európa Kupa után a honi pontvadászatban is a legjobb négybe kerülés!

Míg a debreceniek a legutóbbi két mérkőzést sérülés miatt kihagyó Alex Giorgettivel kiegészülve, komplett csapattal vágott neki a megmérettetésnek, míg a vendégek egy kapussal álltak fel – Decker Attila betegség miatt nem játszott, ami mindenféleképpen jó előjel volt a házigazdákra nézve.

Az összecsapás kezdő ráúszását a szolnokiak nyerték, így az első támadást is ők indíthatták, de betalálniuk már nem sikerült a kék-sárgának, mégis az első nyolc perc egyetlen találatát Kovács István tanítványai jegyezhették, miután Pásztor akcióból volt eredményes.

A két gárda alaposan egymásnak feszült, melyet hűen tükrözött, hogy a két cerberus kapuja folyamatos veszélyben forgott – a Debrecen Európa-bajnok hálóőre, Braniszlav Mitrovics pedig bravúrt-bravúrra halmozott. Főként a portások védéseinek köszönhető, hogy a folytatás is igencsak gólszegénynek bizonyult, a második játékrészben is mindösszesen egyszer zörrent meg a háló, ezúttal Vindisch Ferenc törte meg a gólcsendet és talált be ugyancsak akcióból, kiegyenlítve a meccs állását. Az első félidőben tehát két találat született csak – egy hazai, egy pedig vendég oldalról.

A nagyszünetet követően az első negyedekhez képest potyogtak a gólok – elsőként Gyöngyösi András tanítványai rohamozhattak, méghozzá eredményesen – Kállay Márk szabaddobásból szerzett találatával átvette a vezetést a piros-fehér alakulat. Az öröm azonban korai volt, az olimpiai aranyérmes Hosnyánszky ugyanis ellentámadásból egalizált, miután biztos kézzel értékesítette a Szolnok javára megítélt ötméterest, majd Gocic révén a vezetést is visszavették. A debreceniek válasza nem sokkal később Alex Giorgetti részéről érkezett, akciógóljával 3-3-ra módosult az eredmény. Az utolsó negyed hajrája hozott még két gólt, azt követően, hogy Mitrovics hárította a vendégek második ötméteresét, Misics visszavette a debreceni előnyt, ám újból felzárkózott a Szolnok, ezúttal Pásztor révén, 4-4.

A döntés a záró játékrész nyolc percére maradt. Bane ott folytatta, ahol a harmadik negyedben jóformán abbahagyta – a találkozót 78 százalékos védési mutatóval zárta, fantasztikus védéseit vastapssal jutalmazta a népes közönség. Az újabb gólcsendet Hosnyánszky törte meg, miután eredményesen használta ki csapata emberelőnyös helyzetét, de a Debrecennek erre is volt válasza, a második gólját szerző Kállay Márk két perccel a lefújás előtt 5-5-re módosította az eredményt.

Az esztendő utolsó rangadóján tehát pontosztozkodásra kényszerültek a felek. A Debrecen vízilabdacsapata így az ötödik, a Szolnok pedig a negyedik helyről várhatja a januári folytatást. Gyöngyösi András együttese legközelebb 2013. január 12-én csobban medencébe, a Vasas vendégeként.

Vodafone Férfi Vízilabda OB I., 11. forduló
Debrecen - Szolnoki Dózsa- 5-5 (0-1, 1-0, 3-3, 1-1)
Debrecen, 1000 néző. Vezette: Juhász Gy., Székely B.
Debrecen: Mitrovics - Kállay M. 2, Giorgetti 1, Varga T., Komlósi P., Misics 1, Weszelovszky L. Csere: Korolija, Vindisch F. 1, Süveges M., Letica, Halek M. Edző: Gyöngyösi András.
Szolnok: Lévai M. - Gocic 1, Kovács O., Nyéki B., Pásztor M. 2, Kis G., Negrean T. Csere: Hosnyánszky N. 2, Vörös V., Milan A., Hangay z., Marnitz G. Edző: Kovács István.
Gól - emberelőnyből: 6/1, ill. 5/1.
Gól - büntetőből: 0/0, ill. 2/1.

Oláh Andrea

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tiszacsegei internetes csalót dugtak rács mögé
Tiszacsegei internetes csalót dugtak rács mögé
Soha nem is rendelkeztek az értékesítésre kínált termékekkel.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Akkumulátorgyár-ellenességével kampányol a Civil Fórum Józsán
A közlekedési és a vásárlási nehézségeket is emlegetik.
Ami néhány éve elég volt egy lakásra, ma már csak egy garázsra elég Debrecenben
A fővárosinál visszafogottabb kereslet ugyanakkor nem jelenik meg automatikusan az árakban.
Támogatott tartalom
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.