Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legfiatalabbak is fegyvert ragadtak Debrecenben

| 2013. 01. 22. | 14:39:00
Két kontinensen is megmérették magukat a pengeforgatók..
A legfiatalabbak is fegyvert ragadtak Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mozgalmas hétvégén vannak túl a DHSE-PMD vívóklub tagjai. Két kontinensen is megmérették magukat a pengeforgatók, akik remek teljesítményeiknek köszönhetően több szép érmet is kirakhatnak a Békessy Béla vívócentrum vitrinjeibe.

Szombat reggel Debrecenbe látogatott a magyar, a szerb és román tőrvívás színe-java. A debreceni egyesület rendezte ugyanis a 12-13 évesek számára kiírt Fülöp Mihály Emlékverseny soron következő állomását. A szokásoknak megfelelően ismét sikerült bebizonyítani, hogy vívóversenyek rendezésében a nagy tapasztalattal rendelkező egyesület Magyarországon szinte utolérhetetlen.
A jelenlévő sportolók és szakemberek véleménye szerint egy felnőtt nemzetközi versenynek is otthont adhattak volna a debreceni szervezők.

A kétnapos versenyen a klub fiatal tőrözői közül kilencen is pástra léptek. A gyerekek többségének ez volt élete első versenye, amin nagyszerűen helyt álltak és értékes tapasztalatokkal lettek gazdagabbak – nyilatkozta Serra György a klub ügyvezető igazgatója.

A szombat este folytatásaként a nagy hagyományoknak örvendő Békessy Béla Emlékverseny is megrendezésre került, párbajtőr fegyvernemben. A férfiak és a nők versenyében is debreceni ezüstéremnek tapsolhattak a jelenlévők. A lányoknál 3 debreceni versenyző is bejutott a legjobb négy közé, ahol Sárkány Barbara vívhatta a döntőt a kiváló Román Benea-val.
Sárkány öt tusos előnyből 15-14-es vereséget szenvedett. A bronzmérkőzésen Major Petra győzte le a szintén debreceni Mezei Dórát. Férfi párbajtőrben Perecz Patrik végzett a hatodik helyen. A döntőben Serra Solt kiélezett küzdelemben, szintén 15-14 arányban maradt alul a román bajnok Timoce-val szemben.

Pártos Zsófia vasárnap lépett pástra a Mödlingi junior világkupán, ahol nagyon magabiztosan vívott, azonban a szerencsével ezúttal hadilábon állt. A csoportkörök alatt három asszójában is 5-4-es vereséget szenvedett. Zsófi a hétvégén már a junior országos bajnokságon csillogtathatja meg tehetségét.

A kardozók is leporolták a hétvégére a fegyvereiket. A kanadai Montrealban megrendezett Québec tartományi válogatón indult a debreceniek kanadai idegenlégiósa.

Morgan Marcoux egész napos jó teljesítménye a közel ötven fős mezőny nyolcadik helyére volt elég. Testvérétől a kanadai válogatott, Carson Marcoux-tól kapott ki a négy közé jutásért vívott mérkőzésen.

A hétvége debreceni eredményei:

Békessy Béla Emlékverseny

Férfi Párbajtőr:
2. Serra Solt
6.   Perecz Patrik

Női Párbajtőr:
2. Sárkány Barbara
3. Major Petra
4. Mezei Dóra
5. Babinszki Dorottya
7.    Gombos Tünde
8.    Fedor Tamara

Compétitions provinciales des circuits Vétérans
Anjou Montréal, Québec

Férfi kard:
       8.  Morgan Marcoux

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.