Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kínában is megkeverheti a lapokat az eső

| 2010. 04. 17. | 11:12:50
Sanghajban mind a hivatalos időmérőn, mind pedig a versenyen nagyon fontos szerepet kap a gyors alkalmazkodó képesség a nehéz körülményekhez.
Kínában is megkeverheti a lapokat az eső
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik az „esőmenők” dörzsölhetik a tenyerüket, mert ha egy kis szerencséjük lesz, a futam két órájában jócskán megkeverheti a mezőny felállását a várható égi áldás. A huszonnégy tagú pilótagárdából számos sofőr érzi otthonosan magát vizes körülmények között, ilyen helyzetben nem egyszer villantotta már meg tudását a Schumacher-Alonso-Hamilton-Vettel-Button-Barrichello-Sutil-Webber nyolcas. Ami az imént említettek autóit illeti: csak Barrichellónak és Adrian Sutilnak nincs olyan négykerekűje, amely egyértelműen fel tudná venni a versenyt az élcsapatok autóival.

A két héttel ezelőtti Malajziai Nagydíjon újból megerősítést nyert az, hogy korai volt a bahreini verseny alapján temetni a Forma-1-es versenysorozatot, hiszen Ausztrália után is egy izgalmas és látványos futamnak tapsolhattak a nézők. A Red Bull is igazolta az év eleji véleményeket, amelyekben a szakemberek az egyik legjobban megtervezett autónak kiáltották ki az Adrian Newey által megálmodott gépeket. A maláj futamon nem üldözte a balszerencse Sebastian Vettelt, így aztán a fiatal német fenomén hozta is a kötelezőt: lerajtolva az első rajtkockából induló csapattársát Mark Webbert, végig a kezében tartotta az irányítást, s senkitől sem zavartatva, az ausztrál által bekísérve szelte át a célvonalat. A Vörös Bikák után azonban izgalmasan csipkedte magát a mezőny: Rosberg megvívta a maga kis harcát a rendkívül erőszakos és gyors Kubicával, Hamilton a huszadik rajthelyről küzdötte fel magát a hatodik pozícióba, Alonso nem csak a pilótatársakkal kényszerült meccselni, hanem a meghibásodott kuplunggal is, amelynek eredménye egy látványos elfüstölés lett a verseny legvégére. A Forma-1 korelnöke, Michael Schumacher is feladni kényszerült a versenyt, mert egy meghibásodott kerékanya elengedte a Mercedes egyik kerekét, s ezzel a helyzettel a német sem tudott mit kezdeni. A hétszeres világbajnok eleddig kilenc egységet gyűjtött be, amivel a tizedik helyet foglalja el a ponttáblázaton, míg csapattársa, Nico Rosberg harmincöt rubrikával az összetett verseny negyedik helyén áll. A fiatalabbik német eddig mindenben maga mögé utasította nagyhírű társát, s vannak akik ennek alapján már temetik is Schumachert mondván, túl öreg már a száguldó cirkuszhoz. A Ferrarinál ezzel szemben óriási az elégedettség, hiszen új igazoltjuk, Alonso nyert egy futamot, s minden versenyen meggyőzően teljesített, Felipe Massa pedig egyenletes produkcióval az összetettben az élen áll a spanyol előtt.

Az eddigi három nagydíjon három különböző csapat három pilótája végzett az élen, tehát eddig igazolódnak azon év eleji jóslatok, amelyek változatos futamgyőztes listát és hatalmas küzdelmet jósoltak a sok élmenő között.

Ferenczi László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fricska a Fradinak: a Paksé a Magyar Kupa
Fricska a Fradinak: a Paksé a Magyar Kupa
A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is súlyos állapotban van a besztercebányai kórházban Robert Fico - jelentette be a besztercebányai Roosevelt kórházban tartott sajtótájékoztatóján Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes szerdán este.
Gazdaság
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.