Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Schumacher-ügy és a reakciók

| 2009. 12. 13. | 15:03:38
A legfőbb érintettek ugyan nem nyilatkoznak az ügyben, ám a német sajtóban már kész tényként kezelik, hogy Michael Schumacher a Mercedes GP színeiben 2010-ben visszatér a Forma-1-be.
A Schumacher-ügy és a reakciók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Focus nyíltan ugyan nem mondja ki, hogy az év szenzációjának számító igazolás megköttetett volna, de szerintük minden jel erre utal. A lap munkatársai azt is tudni vélik, hogy Schumacher éves fizetése valahol 3,5 és 7 millió között lesz majd. A német hírlap szerint a Mercedes ráadásul arra törekszik, hogy Michael Schumachert hosszú időre magához láncolja, úgy, mint tanácsadót. A német szupersztár számára nem lenne idegen ez a szerepkör, hiszen a Ferrarinál évek óta ilyen pozícióban van.

Persze nem kizárt, hogy ismét csak a média túlkapásáról van szó, hiszen ha Willi Weber valóban az igazat mondja, akkor ő semmiről nem tud, ami a megegyezésre utalna. „Semmi ilyesmiről nem tudok. Én is csak a sötétben tapogatózom, mint a sajtó. Nem is beszéltem a Mercedesszel és időpontom sincs hozzájuk” – idézi a pilóta menedzserét a Motorsport-Total.com.

A német Bild közben arról ír, hogy az egyéves szerződésről már csak az aláírások hiányoznak, de azok sem sokáig, a jövő héten ugyanis hivatalos bejelentést tesznek a felek. Állítólag a Ferrari is áldását adta a dologra, annak ellenére is hogy a 40 éves klasszist 2012 végéig tanácsadói szerződés köti hozzájuk.

Schumacher szerződtetésével igazi német csapat jönne össze, hiszen a Mercedes már szerződtette Nico Rosberget, tehát a német márka két német pilótával rajtolna az F1-ben. A sikerre pedig Schumi jelenléte mellett garanciát jelenthet a csapatfőnök, Ross Brawn személye is, hiszen ez a páros a Benettonnál és a Ferrarinál korábban hét egyéni bajnoki címet nyert. Az ügyben leginkább érintettek azonban továbbra is mélyen hallgatnak, sem Schumacher (orvosát és szóvivőjét is ide értve), sem a Mercedes nem kommentálja a valóságként feltüntetett találgatásokat.

Az aktív F1-es versenyzést 2006 végén felfüggesztő Schumacher idén a sérült Felipe Massa helyére nyaksérülése miatt nem tudott beülni, de állítólag ezen problémája már a múlté, tehát túl a 41. születésnapján is (január 3-án ünnepel) vállalni tudná a 19 futamos szezont.


A reakciók

"Schumacher visszatérése óriási hír lenne a sport számára, de nem tudom hogy Michaelnek is az lenne-e. A jó hírnevét tenné kockára. Nekem ugyanakkor mindegy, hogy kik ellen versenyzem. Én a legjobbakat akarom legyőzni, és ő kétségtelenül egy lenne a legjobbak közül"- vélekedett az idei bajnok, Jenson Button, aki jövőre címvédésre készül.

"Kétség nem férhet hozzá, hogy Michael még mindig remekül vezet, de már nem lesz fiatalabb. Nem tudom, hogy meg tudna-e felelni az elvárásoknak, ha visszatérne - ezt látnunk kellene"- kommentálta a híreket a Red Bull Racing német pilótája, Sebastian Vettel, aki közismerten jó kapcsolatot ápol Schumacherrel.

"Ki kell várnunk a végét, nehogy úgy járjunk, mint néhány hónapja, amikor mindenki túl hamar került eufórikus állapotba. A visszatérése egyértelműen nagy szenzáció lenne a sportnak és a Mercedes részéről is nagy húzás lenne"- mondta a háromszoros világbajnok Niki Lauda.

Schumacher öccse, Ralf Schumacher sem kerülhette el a kérdést: "Nem foglalkozom az üggyel. Abban viszont biztos vagyok, hogy szívesen visszatérne. Ez a dolog nem korfüggő."

"Ha én 37 évesen futamot tudtam nyerni a Jordannel, akkor Michael is biztosan meg tudja tenni ezt Ross Brawnék autójával, még 41 évesen is. Egyébként úgy vélem, hogy 2006-ban sem önszántából vonult vissza. Az egy politikai húzás volt, és a Ferrari nyomást gyakorolt rá. Az egyetlen probléma szerintem a nyaksérülése, amit év elején motorozás közben szedett össze, és ami meggátolta őt abban, hogy Massa helyére beüljön"- vélekedett az egykori rivális, Damon Hill.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Esős hét elébe nézünk
Esős hét elébe nézünk
Jégesőre, felhőszakadásra, viharos szélre is kell számítani.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.