Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Plekszi lábában maradt a Loki-győzelem

| 2009. 09. 25. | 20:50:52
Fordulatokban gazdag, gólzáporos, élvezetes, a végsőkig izgalmas mérkőzést játszott a Loki Kaposváron. Az utolsó percben Polekszics, a debreceni kapus büntetőt hibázott.
Plekszi lábában maradt a Loki-győzelem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az első 30 percben a DVSC kritikán aluli teljesítményt nyújtott, egyetlen egyszer sem lőtt kapura, sőt, még el sem jutott a hazai tizenhatosig. A Herczeg-gárda többnyire védekezésre kényszerült, a piros-fehérek produkciójáról mindent elárul, hogy a legtöbbször Mészáros volt játékban, aki pechjére a félidő derekán megsérül, és cserét kért. Sérülés miatt eleve sokan hagyták ki a somogyi fellépést, Mészáros kiesésével pedig tovább nőtt a maródiak tábora., s ez nem túl jó jel a Lyon elleni keddi BL-csata előtt.

Vissza a Kaposvár–Lokihoz. A kaposváriak igazán agilis arcukat mutatták, a komótosan futballozó debreceniekhez képest kifejezetten motiváltnak tűntek, erőfeszítéseiket pedig szerencse is kísérte, és egy szöglet utáni kavarodásból a vezetést is megszerezték. A Loki ezt követően sem kapcsolt nagyobb sebességre, az első helyzetre a 35. percig kellett várnunk, amikor Czvitkovics lőtt éles szögből, majd nem sokkal később Leandro tesztelte a somogyi portást, aki mindkétszer a helyén volt. Ezzel előtte az első félidőre tartogatott puskaporát a Loki.

Teljesen más felfogásban jött ki a második félidőre a debreceni együttes, és alig tíz perc alatt sikerült fordítania. Előbb Czvitkovics szabadrúgása után pattant meg a labda a sorfalon – debreceni szempontból szerencsésen –, és pattant a jobb sarokba, majd szintén Czvitokics tizenegyesből duplázott, miután a Szakály által kiharcolt büntetőt értékesítette.
Amikor már kezdtünk megnyugodni, egy szöglet utáni „felhőfejessel” egyenlített a hazai gárda, nem sokkal később pedig egy kapitális védelmi hiba után a Rákóczi is tizenegyeshez jutott. A DVSC-ben is megfordult Zahorecz Krisztián nem hibázott, 3–2 oda! A nagy rohanásnak ezzel még nem volt vége: Szakály és Coulibaly összjátéka végén előbbi berúgta a Loki harmadik gólját!
Magyar pályán ritkán látható, lüktető iramú, fordulatos meccset vívtak a fiúk, a semleges nézők minden bizonnyal remekül szórakoztak, a két tábor hívei azonban beérték volna kevesebb izgalommal is. A Kaposvár mezőnyfölényben játszott, de egy parádés kontra végén – Polekszics-Coulibaly-Rezes volt a labda útja – a fiatal debreceni csatár a 81. percben előnyhöz jutatta a magyar bajnoki címvédőt. Nem sokáig örülhettünk, mert a hajrában utolsó erőtartalékaikat mozgósítva próbált támadni a hazai gárda, és Reszli révén sikerült is egyenlítenie. 

Még mindig nem volt vége! Mindkét csapat nyílt sisakkal játszott, egy perccel a vége előtt Coulibaly egyéni akció végén újabb Loki-büntetőt harcolt ki, miután feldöntötte őt Zahorecz. Polekszics vállalta a végrehajtást, önbizalmat sugárzott a tekintette, amikor a labdát letette a tizenegyes pontra, de a felső lécet találta telibe. A lábában maradt a Loki-győzelem.

Soproni Liga 9. forduló
Kaposvári Rákóczi – DVSC-TEVA 4-4 (1-0)
Kaposvár, 3000 néző. Vezette: Szabó S. (Kis, Farkas)
Kaposvár: Milinte – Zahorecz, Petrók, Bank (Hegedűs 45.) – Pest (Kovácsevics 69.), Maróti, Stanic, Junior, Gujics (Balázs 57.) – Nikolics, Reszli
DVSC: Polekszics – Bernáth, Mészáros (Szűcs 31.), Fodor, Leandro – Czvitkovics (Rezes 70.), Varga J., Kiss Z., Szakály – Oláh (Coulibaly 46.), Laczkó
Gól: Bank (17.), Czvitkovics (48.), Czvitkovics (54., 11-esből), Nikolics (61.), Zahorecz (64.), Szakály (70.), Rezes (81.), Reszli (86.) Sárga lap: Zahorecz (50.), Petrók (53.), Pest (63.)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Esős hét elébe nézünk
Esős hét elébe nézünk
Jégesőre, felhőszakadásra, viharos szélre is kell számítani.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.