Orbán: „A Loki úgy játszott, ahogy a válogatottnak is kellene”

MTV, pepsifoci.hu

2009.10.21. 13:50

Orbán: „A Loki úgy játszott, ahogy a válogatottnak is kellene”
Orbán Viktor és Puskás Ferenc özvegye

Debrecen – Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítója szerint a Loki példát mutatott a magyar válogatottnak, hogy milyen filozófiával kell pályára lépni.

Hirdetés

– A Debrecen mérkőzése és az U20-as válogatott között van párhuzam, az ott látott futball éppen az ellentéte annak, mint amit a felnőtt válogatott mutat. Harcolni kell, hiszen azzal a filozófiával, hogy ne legyen nagy blama, ne kapjunk ki nagyon, nem lehet futballozni. Futballozni úgy lehet, hogy az ellenfél jobb, de 0-0-val kezdődik a mérkőzés, bármi megtörténhet, és elhiszem azt, hogy lehet keresnivaló, és rajtam is múlik, hogy mi lesz végül az eredmény. A Loki és az U20-as csapat úgy játszott, ahogy a felnőtt válogatottnak is egyszer majd kellene – vázolta véleményét Orbán Viktor az MTV Ma Reggel c. műsorában.

A felcsúti Puskás Akadémia alapítója azt is elmondta, mire alapozza, hogy labdarúgásunk komoly fejlődésnek indul a következő években.
– A kezdők között 5-6 olyan akadémista volt rendszeresen, aki az első hazai létesítményből, a Sándor Károly Akadémiáról került ki. Ezt még Várszegi Gábor alapította, meg is kell emelnünk a kalapunkat Várszegi úr előtt, aki az első fecske volt a magyar utánpótlás újjáalakításában. Most van 5-6 ilyen akadémia, tehát évente 90-100 gyerek kerül majd ki ezekből magas szintű képzettséggel. Ennek várakozásaim szerint az lesz az eredménye, hogy tíz év alatt látványosan, ugrásszerűen fejlődik majd a magyar futball színvonala. A hazai labdarúgásnak nem az a problémája, hogyan választják ki a tehetséges gyerekeket, hanem az, hogyan vigyük ki a fiatalokat a karosszékből, és mi legyen azokkal a tehetségekkel, akik az akadémiákról kikerülve ott kopogtatnak az NB I. ajtaján, hogyan lehet ezeket a jól képzett futballistákat jó bajnokságban játszatni.

Szóljon hozzá!

Hirdetés