Hirdetés

Liverpool–Lyon az Anfielden

2009.10.20. 11:51

Liverpool–Lyon az Anfielden
Pjanicnak az a meccs is egy lesz a sok közül

Debrecen – Mi természetesen már javában a DVSC–Fiorentina lázában égünk, de azért érdemes egy kis figyelmet szentelni az E csoport másik derbijére is.

Hirdetés

Két olyan csapat találkozik ma este az Anfield Roadon, amely hétvégén meglepő bajnoki vereséget szenvedett: a Liverpool a Sunderlandtől, a Lyon a Sochaux-tól kapott ki idegenben. A Lyonnak ez volt a szezonbeli első veresége, az angoloknak viszont a bajnokságban már a negyedik, ráadásul a Poolnak a BL-ben is futnia kell a többiek után, mivel az előző fordulóban kikapott Firenzében.

A Liverpool utolsó három meccsét tekintve még tragikusabb a mérleg: a Vörösök zsinórban háromszor veszítettek idegenben, gólt sem szerezve (Chelsea 0-2, Fiorentina 0-2, Sunderland 0-1). Igaz, most az Anfield Road lesz a helyszín, ahol utoljára a Hull City vendégeskedett, s kapott is egy hatost.

A liverpooli oldalról nyilatkozók Beníteztől Aggerig mind ugyanazt fújják: a csapat formája rossz, a sérültek hiányoznak, de kétségbeesésre semmi ok, mert a Liverpool kiváló együttes, és ezt be is bizonyítja. Apropó, sérültek: Fernando Torres a franciák ellen sem játszhat, Steven Gerrardnak erre van némi esélye.

A Liverpool számára további rossz előjel, hogy az angolok utoljára (13 találkozóval ezelőtt) 2007 októberében veszítettek odahaza BL-meccsen - francia ellenféllel, a Marseille-jel szemben.

A Lyon nyári igazolásai nagyon bejöttek: az együttes idei 28 találatából 16 az „új fiúk” nevéhez fűződik. Egyikük a Juninho-utódnak kikiáltott bosnyák Miralem Pjanic, aki Budapesten egy gólt és két asszisztot jegyzett a Debrecen ellen. A 19 éves karmester nincs megijedve a Pooltól: "Boldog vagyok, hogy a világ egyik legszebb stadionjában léphetek pályára, de ha már kint vagy a pályán, ez is csak olyan meccs, mint a többi".

Sérült-fronton a Lyon sincs túl jó helyzetben: a vendégeknél csak egyetlen középső védő (Cris) egészséges, így akár az is előfordulhat, ami Budapesten: a brazil mellett a védekező középpályás Toulalan húzódik a hátvédsorba. 

A csoport állása:

www.focitipp.hu

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés