Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jön a kupadöntő! Még a Vidi is a Lokinak szurkol!

| 2010. 05. 26. | 11:08:12
Debrecen – Szép szerda esténk lehet. Amennyiben a DVSC legyőzi a Zalaegerszeget a Magyar Kupa döntőjében (19 óra, tv: Sport 1), történelmi triplázást hajt végre: mindent megnyer itthon, amit lehet. + Videók! Frissítve!
Jön a kupadöntő! Még a Vidi is a Lokinak szurkol!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az esélyek az előzetes forma alapján nem a Loki mellett szólnak, hiszen ha a Kecskeméten mutatott, kiábrándító játékot nyújtja a csapat, annyi esélye se lesz a kupagyőzelemre, mint Madonnának az Év szüze-díj megnyerésére. Ráadásul se Rudolf, se Mészáros, se Feczesin nem játszhat, ami nem könnyíti meg Herczeg András klubmenedzser és a gárda helyzetét. Az ellenfél kispadján ráadásul egy dörzsölt, ravasz róka, a bajusza alatt somolygó Csank János ül, aki nyilván kitalált valamit arra, hogy amúgy tényleg nem is rossz csapata megverje a DVSC-t. Nyilatkozata is sokat mondó: - Esélyt latolgatni nem szoktam és nem is akarok.

Persze azért nem kell borúlátónak lenni: a Lokomotív ezerszer bizonyította már, hogy szorult helyzetben nagyot tud dobni, így most is van esély arra, hogy valahogy csak összehozza a történelmi triplázást, azaz a Ligakupa és a bajnokság után megnyeri a Magyar Kupát is.

A röhej az, hogy még a pontvadászatban a Loki miatt nagy csalódást átélt Videoton is a debreceniek sikeréért szorít. Amennyiben ugyanis a Zete vesztesként hagyja el a Puskás-stadion gyepét, az egyben azt is jelenti, hogy a Videotonnak egy selejtezőkörrel később kell bekapcsolódnia az Európa Ligába.

Persze a szurkolás hiányától a Vidit leszámítva sem kell tartania Czvitkovicséknak: a cívisvárosból legalább két-háromezer drukker kíséri el az együttest a Puskás-stadionba (ennyien lesznek várhatóan az egerszegiek is), ha másért nem, hát értük mindenképpen illene begyűjteni a fiúknak a kupagyőzelmet is. A játékosok persze optimistán nyilatkoznak (Yannick szerint például a teher már lement a vállunkról, így szerdán megnyerhetik a Magyar Kupát is), de nyilván a pályán kell majd magabiztosnak lenni, nem a mikrofon előtt.

A Debrecenben kapható közel ezer darab belépő egyébként elfogyott, így már csak a helyszínen, vagyis a Puskás Ferenc Stadionban lehet megvásárolni a jegyeket a mai Magyar Kupa-döntőre. A debreceni szurkolók az Ifjúság út felőli pénztárban juthatnak az 1000 és 1500 forintos tikettekhez. A pénztárak délelőtt 10 órától a mérkőzés kezdetéig, 19 óráig tartanak nyitva.

Nem lesz buli

Sokan kíváncsiak arra, hogy a Magyar Kupa-döntő után a csapat tagjai Debrecenbe érkezve megünneplik-e a főtéren a bajnoki címet (és esetleg a kupasikert)?

Szilágyi Sándor cégvezető a klub honlapjának elmondta, hogy öt játékos (Varga József, Bodnár László, Szélesi Zoltán, Laczkó Zsolt és Vukasin Polekszics) a válogatottakhoz utazik, emellett a csapat hajnal fél 2 előtt nem érne haza, hiszen az MLSZ a mérkőzés után átadja az érmeket a két csapat játékosainak és edzőinek.

A főtéren tehát most biztosan nem lesz buli, ám a város és a klub szeretné a szurkolókkal megünnepelni a DVSC-TEVA sikereit, és a tervek között szerepel, hogy június közepén rendeznek egy Loki-juniálist, amelyen a drukkerek méltóképpen megünnepelhetik a csapat eredményeit.

De vissza a kupadöntőhöz! A DVSC eddig ötször jutott be az MK-fináléba, háromszor sikerült serleggel hazatérni. A legemlékezetesebb kétségkívül az első, az 1999-es váci döntő volt, amelyen Vadicskáék hatalmas csatában győzték le 2-1-re a Tatabányát. Két évvel később Szatmáriék az Üllő úton 5-2-re verték a Videotont, majd 2003-ban a Puskás-stadionban alulmaradtak a Ferencvárossal szemben (1-2).

Ezt követően négy évet kellett várni, hogy ismét a fináléba jusson a Loki, ám Komlósiék 2007-ben a Honvéd ellen tizenegyesekkel elbukták a mérkőzést a Szusza-stadionban. 2008-ben sikerült visszavágni, a Debrecen két találkozón (akkor oda-visszavágós alapon dőlt el a cím) 9-1-es összesítéssel hódította el a serleget a Kispest ellen.
Ez volt a harmadik kupasiker, most pedig jön a negyedik? A hajdúságiak ezért fohászkodnak, addig is kedvcsinálóként nézzük meg a három győztes kupadöntő összefoglalóját! 
T. Cs. Zs.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is súlyos állapotban van a besztercebányai kórházban Robert Fico - jelentette be a besztercebányai Roosevelt kórházban tartott sajtótájékoztatóján Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes szerdán este.
Ötödikként ért célba a debreceni sprinter
Ötödikként ért célba a debreceni sprinter
Kozák Luca Olaszországban versenyzett.
Gazdaság
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.