Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Lokinak is lesz akadémiája!

| 2010. 02. 10. | 13:33:38
Debrecen – 800 millió forintból épülhet meg a DVSC Labdarúgó Akadémia Pallagon. Az első osztály már az idén indul, jelentkezni február 19-ig lehet. +Képgaléria
A Lokinak is lesz akadémiája!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszabású elképzeléseket tervez valósággá tenni a város, a DVSC és az egyetem. A három szerepvállaló képviselői szerdán bejelentették, hogy Pallagon 800 millió forintos beruházás keretében épül meg az új futballakadémia. Debrecen a legmagasabb, polgármesteri szinten képviseltette magát a sajtótájékoztatón: Kósa Lajos elmondta, hogy mindez perdöntő vállalás a debreceni focijövő szempontjából, amely rendkívül fontos a városnak.

Az akadémiát működtető nonprofit gazdasági társaságban (amelynek vezetőjéről még nem született döntés) 1/3-1/3-1/3 arányban lesz majd tulajdonos a város, a DVSC és az egyetem, mégpedig a következő konkrétumokkal: az egyetem a Balásházy János Szakközépiskola által biztosítja az iskolai és a kollégiumi elhelyezést, valamint a kezelésében lévő, a pallagi buszfordulónál található, a 4-es út felé eső 12 hektáros területet, míg az anyagiakat a cívisváros és a DVSC teremti elő, a remények szerint többek között pályázati pénzek elnyerésével.
A beruházás több ütemben valósul majd meg, a most szeptemberben induló első akadémiai osztály a Balásházy rövidesen felújítandó pályáján kezdheti majd a munkát.

Szima Gábor, a DVSC Futball Zrt. első embere a tervezett edzőközpont részleteiről is beszélt. Elmondta, hogy 9 füves, 1 műfüves nagypálya, valamint 3 kis műfüves pálya építését tervezik, természetesen a kellő kiszolgáló épületek (öltözők, orvosi szoba, konditerem) mellett. A pályákat nemcsak az akadémiai tanulói használhatják majd, a hatosztályos gimnáziumot a Balásházyban kezdő 12-13 éves (a 6. osztályt már befejezett) fiatalok mellett már 6 éves kortól indítanak képzéseket. – Jártunk már néhány akadémián itthon és külföldön is, de ha mindez megvalósul, a debreceni nemcsak az ország, hanem egész Európa egyik legszebb, legmodernebb utánpótlásközpontja lesz – szögezte le Szima Gábor.

A Debreceni Egyetem képviseletében Bács Zoltán, az Agrártudományi Centrum elnök-helyettese többek között arról beszélt, hogy milyen lehetőségek nyílnak meg az akadémisták előtt: amelyikük úgy dönt, hogy egyetemen szeretné folytatni tanulmányait, a debrecenin megteheti, már persze ha tanulmányi eredményei, illetve képességei erre predesztinálják. Az mindenesetre biztos, hogy nincs Magyarországon olyan másik fociakadémia, amely a felsőoktatásba való belépés esélyét is biztosítaná.

Cserpák Ferencné, a Balásházy igazgatónője mindehhez hozzátette: a szakközépiskola ezzel a döntéssel párhuzamban szeptembertől hatosztályos gimnáziumi osztály is indít (ezt a nevében is jelezni fogja), még pedig úgy, hogy az idegennyelv tanulás kiemelt szerepe mellett a tanrendet úgy állítják össze, hogy lehetőség legyen a délelőtti és a délutáni edzésre is. A lényeg: a 6. osztályt most befejező, a hetediket szeptemberben kezdő tehetségek jelentkezését várják február 19-ig, érdeklődni az iskolánál, a www.balashazy-debr.sulinet.hu internetes címen, a hivatalbalashazy@freemail.hu e-mail címen, illetve a 450-306-os telefonszámon lehet.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tiszacsegei internetes csalót dugtak rács mögé
Tiszacsegei internetes csalót dugtak rács mögé
Soha nem is rendelkeztek az értékesítésre kínált termékekkel.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Akkumulátorgyár-ellenességével kampányol a Civil Fórum Józsán
A közlekedési és a vásárlási nehézségeket is emlegetik.
Ami néhány éve elég volt egy lakásra, ma már csak egy garázsra elég Debrecenben
A fővárosinál visszafogottabb kereslet ugyanakkor nem jelenik meg automatikusan az árakban.
Támogatott tartalom
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.