Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Győr megnyerte nekünk a bajnokságot!

| 2010. 05. 23. | 21:24:02
Debrecen - A cím persze torzít, mert egész éves teljesítmény alapján lett bajnok a DVSC, de ennél sokkal elegánsabb végső diadalt, címvédést reméltünk. A Loki kikapott Kecskeméten, a Videoton pedig Győrben.
A Győr megnyerte nekünk a bajnokságot!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Piros-fehérben léptek pályára a piros-fehérek. Igen, érdemi információt tartalmaz a mondat: a mieink piros nadrágban és fehér mezben futottak ki a pályára, ezt mostanában nem nagyon láttuk. Győzelem vagy halál – sok Loki-drukker fogalmazta meg így a vágyait, azaz ha nem nyer a csapat a Széktói stadionban, akkor ne is legyen bajnok!

Ehhez képest a frász jött ránk az elején, mert a Kecskemét igencsak agilisan kezdett, a 11. percben Montvai alig fejelt mellé. Két perc múlva Montvai újabb ziccert hagyott ki, annyi különbséggel, hogy ezúttal nem mellé, hanem fölé fejelt közelről. A Loki-védelem előtt két védekező középpályás, Varga és Ramos futballozott, mégis nagyon könnyen jött előre a Kecskemét. Úgy tűnt, mintha a hazaiak hajtanának a bajnoki címért, és nem a debreceniek.

Az első valamirevaló Loki-lehetőségre a 23. percig várni, ekkor is a hazai védők szerencsétlenkedése vezetett a helyzethez. A 29. percben Yannick már épkézláb akció végén került helyzetbe: Yannick, a volt kecskeméti ziccerben durrantott fölé. A gondjainkat szaporította, hogy Feczesin idejekorán cserét kért, Rezes állt be helyette. A 31 percben Coulibaly cselezte be magát a 16-oson belülre, az alapvonalról jól adott vissza, érkezett Bodnár, akinek a lövése után a labda majdnem utat talált a kecskeméti kapuba, de a gólvonalon a védők üggyel-bajjal tisztázni tudtak. Bodnár hevesen büntetőt reklamált kezezés miatt, amiért sárgát kapott. A televíziós visszajátszás sem volt perdöntő.

A félidő hajrájában már mezőnyfölényt harcolt ki a Loki, de jött a hidegzuhany a félidő utolsó percében: ismét elmélázott a DVSC védelme, Csordás pedig – hintába ültetve Fodort és Szélesit - megszerezte a vezetést a Kecskemétnek. A szünetben sok Loki-szurkolót a szívinfarktus környékezett.

Ennek így nem lesz jó vége! – gondolhatta a Loki stáb, mely Ramos helyére Dombit küldte harcba. Négypernyi játék után a második félidőben Yannick hozta nagy helyzetbe Czvitkovicsot, de ő 10 méterről rosszul célzott, nem sokkal később Coulibaly közeli lövésébe lépett bele egy védő. Válaszul Csukics bombázott távolról, Polekszicsnek bravúr kellett a mentéshez. A Loki mezőnyfölényben játszott, de gól nélkül ez mit sem ért. Ráadásul a kecskeméti kontrák állandó veszélyt jelentettek.Az utolsó húsz percre újoncot avatott Herczeg András, a csatár Etogo az abszolút enervált Bodnárt váltotta.

A debreceni szurkolók tehetetlenségükben fogták a fejüket, rágták a körmüket. Tíz perccel a vége előtt még bukásra állt a Loki, és nem került közelebb a gólhoz. Ekkor több mint kétezer debreceni kérdezte meg, hogy "Mi a f...sz van?", majd válaszolt is: "Kurva gyenge!" Éppen ekkor jött a jó hír, hogy a Győr megszerezte a vezetést a Videoton ellen, és mint utóbb kiderült ez a DVSC ötödik bajnoki címét jelentette. Természetesen nagyon örülünk, de nem ezt, és nem így reméltük.

Soproni Liga, 30. forduló
Kecskeméti TE-Ereco – DVSC-TEVA 1-0 (1-0)
Kecskemét, 6000 néző. Vezette: Szabó Zs. (Kispál, Medovarszki)
KTE: Holczer – Némedi, Gyagya, Lambulics, Alempijevics – Bori, Csukics, Koncz, Litsingi (Schindler 89.) – Csordás (Simon 74.), Montvai (Savics 81.)
DVSC: Polekszics – Bodnár (Etogo 69.), Szélesi, Fodor, Laczkó – Ramos (Dombi 46.) – Feczesin (Rezes 33.), Varga J., Czvitkovics, Yannick – Coulibaly
Gól: Csordás (45.)
Sárga lap: Alempijevics (19.), Feczesin (19.), Bodnár (32.), Bori (87.), Coulibaly (87.)

A 30. forduló eredményei és a bajnokság végeredménye:

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tíz év munkáját köszönték meg két őrmesternek Debrecenben
Tíz év munkáját köszönték meg két őrmesternek Debrecenben
Járművezetőt és főelőadót tüntettek ki.
Hirdetés
Hirdetés
Összeütközött két autó Nyíradonynál
Összeütközött két autó Nyíradonynál
A 471-esen történt baleset.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.