Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szavakkal ütik egymást a bokszolók!

| 2010. 02. 01. | 15:38:42
Debrecen – Botrányos jeleneteknek is szemtanúja lehetett a Debrecen Plaza közönsége, miután az Európa-bajnoki bronzérmes Varga Miklós nem bírt a mindössze 17 éves debrecenivel a szombati CSB-döntőn.
Szavakkal ütik egymást a bokszolók!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC és a Győri Gladátor csapatai szombaton este vívták a BoxingOne liga döntőjét a Debrecen Plazában, ahol újfent a bírói döntések okán tört ki kisebb botrány, ahogyan azt már megszokhatták a bokszmeccsre járók.

A könnyúsúlyúak összecsapásán a sámsoni Varga Miklós a győriek képviseletében bokszolt a mindössze 17 éves debreceni Török Jánossal. A papírforma alapján Vargának „behunyt szemmel” is nyernie kellett volna, hiszen a magyar amatőr ökölvívás egyik legnagyobb ászának tekinthető – ötszörös felnőtt magyar bajnok, Európa-bajnoki bronzérmes, olimpiai résztvevő –, míg a fiatal DVSC-s csak most bontogatja a szárnyait, és neves riválisával szemben ő még „csak” egy felnőtt magyar bajnoki ezüstöt tud felmutatni, éppen Vargától kapott ki a decemberi OB döntőjében.

A találkozó óriási meglepetésre szoros küzdelmet és döntetlen eredményt hozott, ahogyan azt a Cívishír a tudósításában már megírta. Kétségtelen, hogy  Varga többet ütött, de nem biztos, hogy többször is talált tisztán. A meccset fejben pontoztuk, de bírói végzettség és gyakorlat híján nem ítélkezhetünk, inkább a főszerepelőket kérdeztük. Az egyébként is heves vérmérsékletéről ismert sámsoni edző, Máté Attila a találkozó után élesen bírálta a pontozókat, a debreceni Serfőző Attilát és Deél Józsefet, és felindultságában azt is mondta, hogy nem indítja el tanítványát a három hét múlva kezdődő Bocskai-emlékversenyen. A klubja hivatalos honlapján bővebben is kifejtette a véleményét.

– Miki a magyar bajnokságon sem verte meg jobban Törököt, akkor 12:4 arányban látták jobbnak sportolómat a bírók – kezdte Máté Attila. – Nagyon sajnálom, hogy a debreceni mérkőzésen más szemüveggel nézték a két fiú összecsapását, s döntetlent hirdettek ki. A semleges szlovák bíró 32:16-ra adta Mikinek a meccset, szerintem ez fejezi ki reálisan a találkozó képét. Egy másik döntnöknél is vagy nyolc ponttal volt jobb Miki. Deél Józsefnél héttel maradt alul, nem tudom, mit nézett. Őt egyébként valamelyest megértem, hiszen fia, Szabolcs a debreceni csapat tagja. A legnagyobb csalódás azonban Serfőző Attila bíró teljesítménye volt, eddig azt hittem, ő mindig reálisan pontoz, nem függ senkitől. Ő döntetlennek látta a mérkőzést, de Törököt jelölte meg győztesnek, így jött ki a döntetlen eredmény a Varga-Török összecsapáson. Tény, sportolóm nem volt kirobbanó formában, de simán győzött. Aki vitatja Miki győzelmét, annak ajánlom, nézze meg a meccset, február 3-án, a Sportklubon leadják. Amióta Pakisztánból hazajött, azóta szinte végig betegséggel küszködik. Ha teljesítménye a bírók szerint döntetlent ért, akkor felesleges bevállalnunk a Bocskai-emlékversenyt, hazai pályán nem akarunk megint „leégni”. Mikinek pihenésre van szüksége, a héten mindenképpen elvégeztetünk egy alapos orvosi kivizsgálást, az Európa-bajnokság a fő cél. Kovács László szövetségi kapitánnyal egyeztetni fogok a továbbiakról – így Máté Attila.

A Cívishír megkérdezte a másik felet, azaz a kemény szavakkal illetett  Serfőző Attilát, aki szűk egy év kihagyás után a közelmúltban tért vissza a szorítók világába, és akit a „szakma” az egyik legfelkészültebb bokszbírónak tart.

– Máté Attila kirohanásait nem kell komolyan venni. Neki annyira nincs realitásérzéke, hogy ha egy tanítványa kikap, akkor meggyőződése szerint a bírók csaltak, és nyomdafestéket nem tűrő hangnemben pocskondiáz. Így ismeri őt az egész magyar boksztársadalom. Az én lelkiismeretem tiszta, úgy pontoztam, ahogy a fiúk bokszoltak. Megmondom őszintén, engem is meglepett az eredmény, illetve Varga Miklós gyenge teljesítménye, de nálam nem nyerhet meccset valaki csak azért, mert nagyobb név, mint a másik. Máté Attilának azt üzenem, hogy gratuláljon a fiatal Török Jánosnak, mert az úgy tisztességes és sportszerű, és ha szóba akar még állni velem, akkor előbb kérjen bocsánatot! – mondta Serfőző Attila.

A BoxingOne liga döntőjét 8–6-ra nyerték meg a debreceniek.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Négygyermekes nyíregyházi édesanyát keres a rendőrség
Négygyermekes nyíregyházi édesanyát keres a rendőrség
Lakóhelyéről ismeretlen helyre távozott.
Hirdetés
Hirdetés
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Komádi továbbra is várja a befektetőket, a munkahelyteremtőket
Egy minden igényt kielégítő közösségi térrel is gyarapszik a kisváros.
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.