Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen Kupa: feszült hangulat és Ecuador-győzelem

| 2011. 10. 05. | 01:37:49
Debrecen – Játszótérre jobban hasonlított a sok sírás-rívás miatt a kispályás Debrecen Kupa döntőjének helyt adó Oláh Gábor utcai műfüves pálya, mint egy döntőhöz. Ettől függetlenül a csapatok becsülettel küzdöttek, és végül megérdemelten győzött az Ecuador.
Debrecen Kupa: feszült hangulat és Ecuador-győzelem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, a játékosok így tisztelegtek Solymosi Gyula emléke előtt. A debreceni kispályás foci atyja október 4-én távozott az élők sorából.

Örülnénk, ha egyszer olyan kispályás találkozóra mehetnénk, ahol a csapatok inkább a játékkal foglalkoznak, mintsem a játékvezetőkkel; ez legnagyobb bánatunkra a Debrecen Kupa döntőjében sem sikerült. Az immáron negyedik alkalommal megrendezett esemény döntőjében a háromszoros győztes, „veterán” Ecuador-Sunland és a trónkövetelő, Debreceni Péter által jegyzett Real Team csapott össze. A szokatlan időben – kedden 20 órakor – rendezett találkozón mindkét csapat hiányosan állt ki, és bár az Ecuadornál volt merítési lehetőség, a Real Team éppen csak a szükséges hat emberrel állt fel a kezdéshez.

Zsombi!!!

Félő volt, hogy az Ecu hamar elrendezi a döntő sorsát, ehhez képest derekasan helyt állt a megfogyatkozott Debreceni-csapat. Bár Nagy István és minden lokista Zsombija, Kerekes révén kétgólos előnyre tett szert az Ecuador, előbb a csapatvezető szépségdíjas gólja, majd az ex-lokista, Bogdanovics találata révén egyenlített a Real Team. Apropó Bogdanovics: mindkét csapat játékosai megirigyelhetnék a „veterán” játékos példamutató és sportszerű játékát. Különösen a Real Team védője, Gulácsi Bence indiszponáltsága volt szembeötlő a találkozó során. Még szerencse, hogy a színház és a játékvezetők mellett a többiek néha a futballal is foglalkoztak.

Elszállt az erő

Az egyenlítés után minden erejüket összeszedve próbálkoztak Debreceniék, sőt a fordításra is volt lehetőségük, de Katona Gergő mindent védett. A félidő vége előtt az egyre nagyobb fölénybe kerülő Bundik-csapat Dobos és Bencsik révén is betalált, így kétgólos Ecuador-előnnyel fordultak a csapatok. Noha időközben a Real Team kerete is bővült két játékossal, a második félidőben a nézők legnagyobb bánatára már nem volt kérdés, hogy ki bírja jobban a mérkőzést. Az első percekben még feljegyezhettünk Bogdáék részéről próbálkozásokat, sőt – a valaha még az ellenfélnél is megfordult – Nagy Szabolcs góljára is válaszoltak Debreceniék, a félidő közepére elhagyta őket az erő, így az Ecu könnyedén rúghatta az újabb, egyébként szépségdíjas gólokat, és a végén 8-3-as eredménnyel húzta be az újabb Debrecen Kupát.

Elcsúszott a Real Team

Összességében elmondható, hogy gyakorlatilag két csalódott gárda találkozójának lehetett tanúja a nagyérdemű, amit az Ecuador megérdemelten nyert, és ezért dicséret illeti. Bencsik Andráséktól megszokhattuk, hogy legyen az a legkisebb torna is az eredmény érdekében nem ismernek kegyelmet, míg a Real Team láthatóan nem dolgozta fel a csalódottságot, hogy lemaradt a szabadtéri kispályás bajnokság bajnoki címéről. Azt egyébként várhatóan a Füredi Söröző nyeri, miután jövő héten egy "könnyed" mérkőzés vár ifjabb Szima Gábor csapatára.

IV. Debrecen Kupa, döntő:
Ecuador-Sunland – Real Team 8 – 3 (4 – 2)
Debrecen, Oláh Gábor utca
vezette: Pallai, Kiss
Ecuador: Katona – Nagy Sz., Bencsik, Nagy I., Dobos, Kerekes, Madar, Nagy A., Dobi B., Balla I. Csapatvezető: Bundik Norbert és Vida Zsolt.
Real Team: Oláh – Gulácsi, Bogdanovics, Bereczki N., Debreceni P., Kotvász, Tóth Gy., Szabó P. Csapatvezető: Debreceni Péter
Gólszerzők: Bencsik 2, Nagy I. 2, Dobos, Kerekes, Madar, Nagy Sz., illetve: Debreceni, Bogdanovics, Bereczki N.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Következik az utolsó, debreceni szempontból érdektelen forduló
Következik az utolsó, debreceni szempontból érdektelen forduló
A DVSC ötödiknél se rosszabb, se jobb nem lehet.
Gazdaság
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Utat újítanak fel és kátyúznak Konyáron
Hajdúhadházi cég végzi a munkát.
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
A legtöbb ingatlant Debrecenben hirdették meg
Felpörgött az ingatlanpiac Magyarországon az első negyedévben.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.