Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elmaradt a veszprémi BL-csoda

| 2010. 05. 01. | 20:00:57
Veszprém – Elmaradt a csoda Veszprémben, a hazaiak nem tudták ledolgozni a Barcelonában összeszedett  hátrányukat, így nem jutottak a férfi kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjébe.
Elmaradt a veszprémi BL-csoda
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az MKB Veszprém hazai pályán is kikapott a Barcelonától – 34–33-ra – a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Mocsai Lajos csapata a 23. percben már továbbjutásra állt, de a második félidőben a Barcelona egyértelműen jobb volt, így megérdemelten jutott tovább.

Lássuk a meccs krónikáját! A veszprémi közönség nyitányként nem túl barátságosan fogadta a Barcelona magyar klasszisát, Nagy Lászlót, akit előbb kifütyültek, majd akinek a Himnusz alatt egy kifeszített transzparenssel üzentek: „Laci, ismerős még a dallam?”.

A két gárda 6-6-ig fej-fej mellett haladt, a Barcelona vezetést szerzett, az MKB azonban rendre egyenlíteni tudott. A 12. percben Iváncsik Gergő találatával először szerzett vezetést a veszprémi alakulat, majd Peric bravúrjai után Vilovski és Vujin góljaival 9-6 lett a magyar csapat előnye. A Veszprém a félidő felénél tartani tudta a háromgólos differenciát, tíz perccel a vége előtt 12-9 volt az állás az MKB javára.

Tíz perccel a vége előtt emberelőnybe került az MKB, majd hetest végezhetett el, Iváncsik Gergő büntetőjével 13-9-re módosult az állás, összetettben már csak két gól volt a differencia. Egy perc múlva Iváncsik Tamás egy gyors indítást váltott gólra, és már öt gól volt az MKB előnye. A 23. percben Perez bombája után 15-9-re vezetett az MKB, és ledolgozta a hátrányát, de Juan Garcia hetesből faragott a Barca hátrányából. A 25. percben feljött négy gólra a Barca, a félidő hajrájában a Veszprém 18-14-re vezetett. A 28. percben nagy első gólját szerezte, amellyel már csak három lett a különbség a két csapat között, ekkor Mocsai Lajos időt kért. A szünetre 19-15-tel tértek a csapatok.

A második félidő elején Perez góljával nőtt az MKB előnye, majd Gulyás találatával 21-15-re alakult az állás. A katalánok két góllal felzárkóztak, Nagy második góljával lett 21-17 az állás. Sajnos védekezésben kicsit kiengedtünk, Tomas nyolcadik góljával feljött a Barca két gólra, majd a 13. percben Tomas tizedik gólja után már csak egy volt a differencia.

Az időközben a kapuba álló Fazekas védése után Vilovski vette be a katalánok kapuját, és újra három lett az MKB előnye. A félidő felénél Sulic végleg kiállt, sajnos az emberhátrányt nem tudtuk kihúzni. A négygólos veszprémi előnyt Tomas és Nagy csökkentette kettőre, tíz perccel a vége előtt összesítésben öt gól volt a katalánok előnye. Öt és fél perccel a vége előtt Garabaya már ki is egyenlített 32-32-nél lett újra döntetlen az állás.

A magyar csapat kissé elfáradt a második félidő hajrájára, míg a Barcelona kiváló játékkal rukkolt elő a szünet után. A magyar csapat ugyan derekasan küzdött, de a meccs végére végleg elfogyott, a Barcelona 34-33-ra nyert Veszprémben is, és kettős győzelemmel jutott elődöntőbe.

BL, negyeddöntő, visszavágó:
MKB Veszprém-Barcelona 33-34.
Továbbjutott: a Barcelona kettős győzelemmel.

Forrás: samsungsport.hu

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tíz év munkáját köszönték meg két őrmesternek Debrecenben
Tíz év munkáját köszönték meg két őrmesternek Debrecenben
Járművezetőt és főelőadót tüntettek ki.
Hirdetés
Hirdetés
Összeütközött két autó Nyíradonynál
Összeütközött két autó Nyíradonynál
A 471-esen történt baleset.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A fiatalok átlagosan 37,2 millió forintért vásároltak ingatlant az idén
Az idősebbeknél jelentősen nő az összeg, és sokan készpénzben fizettek.
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Támogatott tartalom
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.