Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Behódolt a Csaba a Hódosban

| 2010. 01. 22. | 20:19:29
Debrecen – Továbbra is őrzi idei veretlenségét a DVSC női kézilabdacsapata, mely pénteken este az ősi rivális Békéscsaba skalpját is begyűjtötte, és megerősítette második helyét a tabellán.
Behódolt a Csaba a Hódosban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Régen láttunk akkora „ámokfutást”, mint ahogyan kezdtek a csaptok a rangadón. Debreceni szempontból semmi örömünket nem leltük benne, mert öt perc után 0-3 állt az eredményjelzőn, és ez a részidő adta meg az alaphangot az első játékrészre.

A Loki nagyot küzdött, de nem haladt előre, vagy legalábbis nyögvenyelősen. Ennek az volt az oka, hogy eladott labdákból idénycsúcsra törekedett a hazai együttes. Negyedóra játék után sikerült utolérni a Csabát (5-5), de ez nem hatott nyugtatólag a lányainkra, mert öt perc után megint hárommal ment a Mátéfi-gárda (20. p.: 6-9). Bakó Botond ekkor kért időt, s mondta, hogy „Nyugi, csajok!”

Tudjuk be ennek a „szakmai” utasításnak azt, hogy némileg megváltozott a játék képe, és nagy küzdelem árán a DVSC fordítani tudott (12-13), a szünetben mindenesetre szerényebb arcokat lehetett látni a Hódos büféjében, mint a meccs előtt.

A felek hűek maradtak önmagukhoz, és a szünet után is nagyot rohantak. Annyival több sikerélményünk volt ezúttal, hogy a Csaba futott az eredmény után (37. perc: 17-15). Amikor Mörtel lába egy ütközést követően csúnyán aláfordult, megfagyott a vér a szurkolókban. Az addig remekül játszó átlövő hosszú perceken át feküdt a földön, és csak reméltük, hogy nincs komolyabb baj.

A meccs pörgött tovább: Bogdanovics parádés találatai vitték előre a Lokit, és elhúztunk 20-16-ra. Amikor már örülni kezdtünk, kettős emberhátrányba került a Bakó-gárda, és hármat berámolt Triffa kapujába a viharsarki lila együttes (45. p.: 20-19). Ádáz küzdelem zajlott a pályán, és feljavulni látszott a DVSC védekezése, még úgy is, hogy rendre emberhátrányba kerültek Bulathék.

Tíz perccel a vége előtt (22-19) megnyugtató előnnyel vezetett a Loki, de nem dőlhettünk hátra, még akkor sem, amikor Juhász balszélsőként átlövésből növelte négyre az előnyt. A Loki B-közép parádés szurkolása közepette innen már nem veszíthetünk! – ez a gondolat erősítette a győzelembe vetett hitünket, és lélektani szempontból a meccs ekkor eldőlt.

A végén már örömjátékot láthatott a nagyérdemű, és már csak az volt a kérdés, hogy négynél többel nyer-e a Loki, mint amennyivel kikapott Békéscsabát. Többel n nyert! A végén pedig fokozta az örömünket, hogy Mörtel hetesből állította be a 28-21-es végeredményt, azaz nem sérült meg komolyabban.

A DVSC ezzel három pontra növelte az előnyét a Békéscsabával szemben, és ha pontegyenlőség lenne az alapszakasz végén – nem vagyunk pesszimisták, csak mint elvi lehetőséggel számolunk -, akkor is a mieink élvezik majd a pályaelőnyt.

Női NB I, 14. forduló:
DVSC-KORVEX-MONDI-BÉKÉSCSABA 28-21 (13-12)
Debrecen, 2000 néző, játékvezetők: Horváth, Marton
DVSC: Triffa, Kiss É. (kapusok), Bogdanovics 9, Bognár, Bulath, Borbás 1, Csáki 1, Hornyák 3, Juhász 2, Kazai 2, Lovrics 3, Mörtel 6 (4), Slakta, Szabó V. 1. Edző: Bakó Botond
BÉKÉSCSABA: Tóth Zs., Veress (kapusok), Bódi 3, Cifra 3, Gávai, Kelemen 5, Kisfaludy, Kocsis, Kovács A., Nyikolajenko 3 (2), Rácz, Szekeres 3, Takács B. 1, Tóth K. 3
Hétméteresek: 4/4, ill. 2/2
Kiállítások: 10, ill. 8 perc

Az állás

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Fricska a Fradinak: a Paksé a Magyar Kupa
A Paks hosszabbításban 2-0-ra legyőzte a bajnok Ferencvárost a labdarúgó MOL Magyar Kupa Puskás Arénában rendezett szerdai döntőjében.
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is kritikus állapotban van a szlovák kormányfő
Továbbra is súlyos állapotban van a besztercebányai kórházban Robert Fico - jelentette be a besztercebányai Roosevelt kórházban tartott sajtótájékoztatóján Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter és miniszterelnök-helyettes szerdán este.
Gazdaság
Nyíregyházi cég vette meg a debreceni Kartonpackot
A Covid alatt helyezték állami felügyelet alá.
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.