Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Magyar hokisok, az erő legyen veletek!

| 2012. 04. 18. | 12:17:21
Ljubljana – A feljutás is múlhat a szerda esti szlovén–magyaron a ljubljanai divízió I-es jégkorong-vb-n, ahol a két százszázalékos csapat közül a győztes óriási lépést tesz a világelitbe kerülés felé.
Magyar hokisok, az erő legyen veletek!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kevin Primeau magyar szövetségi kapitány alakulata vasárnap a japánokat 5-1-re, hétfőn pedig az ukránokat 3-1-re győzte le fegyelmezett játékkal, míg a házigazda kétszer is csak a hajrában lőtt góllal tudott diadalmaskodni, előbb 3-2-re a britek, majd 4-2-re a japánok ellen.
– Óva intenénk mindenkit attól, hogy abból induljon ki, miszerint mi a japánokat 5-1-re győztük le, ők pedig csak a végén szerzett két góllal verték 4-2-re. Nézőpont kérdése, mit veszünk észre, azt, hogy nehezen, szerencsével nyertek, vagy azt, hogy van erejük a végén megszerezni a győzelmet. Azt nem szabad elfelejteni, hogy annak a csapatnak van szerencséje, amelyik megdolgozik érte – mondta Kevin Primeau, a magyarok kanadai szövetségi kapitánya.

Tízezer szlovén előtt kéne nyerni

A tréner szerint Ausztria nyeri a tornát, a második, még feljutást érő helyért lehet nagy harc.
– A látottak alapján az osztrákok kiemelkednek a mezőnyből, egy NHL-es játékos, Michael Grabner ad nekik lendületet. Az biztos, hogy kritikus mérkőzés lesz a szerdai, melyen a szlovénok nem csak a hazai pálya, a 10 ezer néző miatt számítanak favoritnak. A jó rajt után azonban mi is bizakodhatunk, és ha változatlan fegyelemmel és összpontosítással játszunk, s ha Bálizs Bence továbbra is remek formában véd, akkor legyőzhetjük a szlovénokat – tette hozzá Kevin Primeau.

Eddig remekel a kapusunk

A magyar csapat eddigi legjobbja talán éppen Bálizs volt, aki eddig rácáfolt azokra, akik féltették a csapatot, miután eldőlt, hogy a két alapember, Szuper Levente és Hetényi Zoltán nem tud a tornán részt venni. A Fehérvár 21 éves vb-újonca azonban eddig szenzációsan teljesít, 97,18 százalékkal véd (71 lövés, 69 védés), s egy gólt kapott meccsenként, így mindkét mutatóban a legjobb jelenleg a vb kapusai között.

Csoda kell

A két győzelemmel a kieséstől tehát már nem kell tartania az együttesnek, feljutásához azonban a 2008-as szapporói csoda felülmúlására volna szüksége. Akkor ugyanis a japánok és az ukránok legyőzése elegendő volt a 16-os világelitbe kerüléshez, most viszont ezzel csak a lehetőség nyílott meg. Az biztos, ha a Primeau-csapat a következő két találkozójából egyet megnyer, óriási lépést tesz, hogy jövőre a svéd-finn közös rendezésű elit-vb-n szerepeljen. Ha pedig ezt a két meccset nézve pozitív a gólkülönbsége (vagyis ha nagyobb arányban nyer az egyiken, mint ahogy kikap a másikon), akkor még esetleges körbeverés esetén sem lehetne kiejteni a továbbjutást érő első vagy második helyről. Persze, a zárónapon az eddig nyeretlen britek ellen még be kell(ene) gyűjteni a három pontot.

Még nyeretlen a magyar csapat Szlovénia ellen

A magyar válogatott tétmérkőzésen még soha sem győzte le Szlovéniát (6 mérkőzés, 6 vereség, 10-39-es gólkülönbség), és Ljubljanában sem tudott még pontot szerezni (5 mérkőzés, 5 vereség, 8-28-as gólkülönbség), illetve két gólnál többet lőni egy összecsapáson. A legutóbbi két ljubljanai divízió I-es vb-n, 2007-ben és 2010-ben egyaránt 4-1-re nyertek a hazaiak. A csütörtöki ellenfél, azaz az osztrákok ellen sikerült már nyerni tétmérkőzésen, de ez még 1977. március 11-én történt a tokiói B-csoportos vb-n. A két együttes utolsó tizenegy találkozóján mindig a rivális győzött, ebben a szakaszban 12-60 a magyarok gólkülönbsége. Az elmúlt három tétmeccsen még gólt sem szerzett a magyar válogatott (1981, kínai C-csoportos vb: 0-7, 1985, svájci B-csoportos vb: 0-2, 2009, svájci A-csoportos vb: 0-6).

A további program:
szerda:

Ukrajna – Nagy-Britannia 13 ó
Ausztria-Japán 16:30 ó
Szlovénia-Magyarország 20 ó
csütörtök:
Nagy-Britannia – Japán 13 ó
Ausztria-Magyarország 16:30 ó
Szlovénia-Ukrajna 20 ó
szombat:
Ukrajna-Japán 13 ó
Magyarország – Nagy-Britannia 16:30 ó
Szlovénia-Ausztria 20 ó

Az állás a 2. forduló után: 1. Magyarország 6 pont (8-2), 2. Ausztria 6 (12-7), 3. Szlovénia 6 (7-4), 4. Ukrajna 0 (5-8), 5. Nagy-Britannia 0 (5-10), 6. Japán 0 (3-9)

Az első két helyezett jövőre a svéd-finn közös rendezésű elit vb-n szerepelhet, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-csoportba.
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
3x3: Debrecenen át vezet az út a párizsi olimpiára
3x3: Debrecenen át vezet az út a párizsi olimpiára
Május 16-tól pattog a kosárlabda a Nagytemplom előtt.
Új nagykövetei vannak a debreceni szakképzésnek
Új nagykövetei vannak a debreceni szakképzésnek
A diákok egy évig viselhetik a címet.
Gazdaság
Pünkösd: két napig minden nagy élelmiszerbolt zárva tart
Addig várhatóan megrohamozzák az üzleteket az emberek.
A nőgyógyászati és a biotechnológiai üzletág bevételei ugrottak meg
A Richter árbevétele csökkent, nyeresége nőtt.
Rangos díjat vehetett át Debrecen polgármestere
Papp László közös sikernek tartja az elismerést.
Támogatott tartalom
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
A jövő kórháza az egészséges kórházi dolgozókon múlik
6 millió mozgással töltött perc. Díjat kapott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ is.
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
A Termál Hotel és a Régi Vigadó is megújul
Építési vállalkozót keres az Aquaticum Debrecen Kft.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.