Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Atlétikai ünnep Debrecenben

| 2011. 05. 31. | 14:59:35
Debrecen – Ötszáz induló, kellemes idő, remek hangulat és gördülékeny szervezés jellemezték a hétvégén a Gyulai István Atlétikai Stadionban megrendezett immár hagyományosnak mondható Nemzetközi Gyermek Atlétikai Fesztivált.
Atlétikai ünnep Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az esemény előtti napon alaposan ráijesztettek az időjósok a szervezőkre, de szerencsére elmaradt az ígért eső és vihar, így az egész napos esemény végig napsütésben, kellemes melegben zajlott.

A verseny hivatalos programja fél 11 kor kezdődött, és a tervezett időrendnek megfelelően egy kicsivel 16 óra után fejeződött be a záró versenyszámmal, a váltófutással. A hagyományos versenyszámok mellett, idén egész napos bemutató programok is várták a gyerekeket, melyek közül a Nemzetközi Atlétikai Szövetség gyerekprogramjának bemutatója hatalmas sikert aratott. A résztvevő és kilátogató fiatalok, az atletikus alapmozgásra épülő, ügyességi versenyszámokban próbálhatták ki magukat.

Az ügyességi versenyszámok felvezetéseként a a bajnoki ezüstérmes DVSC-KORVEX kézilabdacsapatának 4 kiváló hölgytagja – Bogdanovics Annamária, Kazai Anita, Triffa Ágnes és Csáki Viktória versenyzett egymással és a 2007 évi Debreceni U23 Európa-bajnokság kabalafigurájával, Matyival. A baráti versengésből Csáki Viki került ki győztesen 48,87 méteres dobással.

A nap folyamán izgalmas versenyeket, sok figyelemre méltó eredményt láthattak a nézők. Huszonhat egyesület/iskola szerzett valamilyen színű érmet, ebből tizenhatan legalább egy aranyat is gyűjtöttek. Legtöbb első helyezéssel a Békéscsabai Atlétikai Klub végzett az éremtábla első helyén (7), mögöttük a BMTE (4), az Ikarus, a III. kerületi TUE, az Egri SSE és Albertirsa (3-3-3), majd Hangyaboly SE Miskolc, Kolozsvári SI, Tempó BSE (2-2-2) következett. Egy aranyérmet szerzett továbbá a MISI SC, a Nagyváradi Sport Klub, a Nyírsuli, a Hajdúböszörményi TE, a Hevesi SE, a Budaörs és a házigazda DSC-SI.

A Debreceni Sportcentrum gyermekkorú sportpalántái hat érmet szereztek a nap folyamán, egy aranyat, egy ezüstöt és négy bronzérmet. Batai Ákos a 2000-s születésű fiúk 60m gátfutásában szerzett aranyérmet, míg 60m síkfutásban harmadik lett. K. Szabó Gabriella a 2001-s születésű lányok között végzett ezüstérmes helyen, 600méteres síkfutásban. Bronzérmes lett Kátay Ádám az 1999-s fiú kislabda hajításban, Győri Blanka 2000-s lány 60 méter gátfutásban, valamint Hevesi Hanna 2001-s lány távolugrásban. A debreceni érmeseket Perényi Gabriella utánpótlás szakágvezető és edző készítette fel.

A versenyt tovább színesítették a színvonalas meghívásos számok, melyekben kiváló hazai és határon túli versenyzői csaptak össze. A nagyérdemű így többek között szurkolhatott a világbajnoki bronz és Európa bajnoki ezüstérmes Zsivoczky Attila tízpróbázónak, a Debreceni Sportcentrum kiváló 400 gátasának Koroknai Tibornak, valamint a junior Európa bajnoki bronzérmes rúdugrónak, Szabó Dezsőnek. A nap legkiválóbb eredményei azonban a férfi és női meghívásos távolugrásban születtek, ahol színvonalas mezőnyben, remek körülmények között Bánhidi Bence 786 cm-s eredménnyel, egyéni csúccsal győzött, mellyel túlszárnyalta az idei Universiade és U23 EB kiküldetési szintjeit is. A távolugró mezőny erősségét jellemzi, hogy Bencén kívül még négyen ugrottak 720cm fölött. A hölgyek ugyanezen számában a nagyváradi Deiac Cornelia kiegyensúlyozott sorozatot produkálva ért el világszínvonalú 655cm-s eredményt.

A program zárásaként a verseny történetében először az IAAF Kids Athletics egyik versenyszáma a sprint-gát váltóban versenyeztek egymással nyolc egyesület csapatai. A két futam összesített eredménye alapján a Békéscsabai AC fiataljai nyerték e premier versenyszámot.

A remek hangulatú eseményen a gyerekek jól érezték magukat, és ismét bizonyították a szervezők számára, hogy igenis szükség van ehhez hasonló rendezvényekre, ahol a lelkes indulók megismerkedhetnek a sportok királynőjével, annak alapjaival és a királynőt szolgáló profi sportolókkal. A szervezők jövőre ismét várják a fiatalokat Debrecenbe!
 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tiszacsegei internetes csalót dugtak rács mögé
Tiszacsegei internetes csalót dugtak rács mögé
Soha nem is rendelkeztek az értékesítésre kínált termékekkel.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Fél év alatt rendeznék Sárándon a csapadékvíz okozta helyzetet
Az ingatlanok között több vályogház is található, melyeket veszélyezteti a belvíz.
Orbán Viktor tengelybe állította Debrecent az új Duna-híd avatásán
A miniszterelnök meggyőződése, hogy a dél-magyarországi térségek jelentősége felértékelődik a jövőben.
Akkumulátorgyár-ellenességével kampányol a Civil Fórum Józsán
A közlekedési és a vásárlási nehézségeket is emlegetik.
Ami néhány éve elég volt egy lakásra, ma már csak egy garázsra elég Debrecenben
A fővárosinál visszafogottabb kereslet ugyanakkor nem jelenik meg automatikusan az árakban.
Támogatott tartalom
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
Megnyílt Debrecen legújabb hamburgerezője
A Smash Burger & Beer Bar a belvárosban várja a vendégeket.
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
Frissíteni kell a városvezetést – Hajrá, Hajdúszoboszló!
FIZETETT POLITIKAI TARTALOM. Kanizsay György Béla, az egyesület polgármesterjelöltje alapjaiban változtatná meg a fürdőváros működését.