Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem kellett volna feldühíteni a debrecenieket!

| 2022. 09. 23. | 21:43:00
A lehető legjobban reagáltak Szabóék a gyenge kezdésükre.
Nem kellett volna feldühíteni a debrecenieket!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

30-24-re legyőzte a DVSC Schaeffler a Motherson Mosonmagyaróvári KC együttesét az élvonalbeli női kézilabda-bajnokság negyedik fordulójának szeptember 23-i játéknapján.

A debreceniek vezetőedzője, Szilágyi Zoltán a Gabriel – Petrus, Hornyák, Vámos P., Bordás, Hámori, Costa hetest (támadásban Kácsor váltotta Hornyákot) küdte harcba, míg a mosonmagyaróváriak Szemerey – Stranigg, Ivancok, Tóth E., Pásztor, Lancz, Mihály felállásban vágtak neki a mérkőzésnek. 

A 3. perc végén 0-2-t mutatott a tábla, amikor Vámos Petra jó betöréssel szépített, de rögtön jött a válasz Pásztortól. Gabriel védése kellett ahhoz, hogy ne nőjön a különbség, majd egy perc múlva Szemerey maradt lenn ártatlan szituációban. Letapadhatott a lába, amikor egy általa kitenyerelt labda után szaladt volna, hogy játékba hozza. Mistina Kitty váltotta a kiváló formában lévő hálóőrt, majd – miután a vendégek a negyedik góljukat is megszerezték – védte is Hornyák lövését. A következő támadásból is eredményes volt a Mosonmagyaróvár, 1-5-ös égésnél időt kért Szilágyi Zoltán, a 9. perc legelején jártunk.

Egyéni és csapatszinten is gyengén muzsikált a Loki, nagyítóval sem lehetett jó teljesítményt találni hazai oldalon. A 13. percben Stranigg a balszélről lőtte ki az alsót, 2-8; Kácsor átlövését védte Mistina, aztán a vendégek belehibáztak a támadásukba, a Vácról érkezett játékos pedig javított: 3-8. Hámori helyén ekkor már Planéta vitézkedett, de megváltást ő sem jelentett. A 19. percben Gyurka János rendelte magához játékosait 5-10-es állásnál.

A közönség elégedetlenkedése és a hibák szerencsére inkább felpaprikázták a piros-fehéreket, Kácsor kínaiból, Töpfner hetesből szépített. A hevült és a hatosfalról zavaróra váltott védekezés labdaszerzéseket eredményezett, a csereként beszálló Szabó Nina karaktere gyúanyagot jelentett, fellobbant a tűz!

Gyors debreceni gólok jöttek, a 25. percben 10-12 volt az eredmény egy kimaradt büntető ellenére is! Sőt, Bordás befordulási kísérlete újabb hetest ért, Planéta értékesítette, miként a következő ilyen lehetőséget is, amelyet Hornyák harcolt ki (12-12, 28. perc). A habot az első harminc perc végére kisült tortára Bordás nyomta rá: a harcos beálló egy Mistináról kicsorgó labdát paskolt a vendégkapuba. Vastaps.

Hullámvölgy után újabb csúcstámadás

A fordulás utáni bő két percben Hámori három találatával négyre növelte előnyét a Loki; Petrust Vámos Míra váltotta a balszélen. A 35. percben Lancz Barbora piros lappal hagyta el a játékteret Vámos Petra buta megrángatásáért. Nem ment a Mosonmagyaróvárnak; a 37. percben 18-13-nál kettős emberhátrányba kerültek, amelyet a brazil jobbszélső, Costa használt ki (zsinórban 3 gólt jegyzett). 

Szemereyről kiderült, hogy mégsincs akkora baj, legalábbis visszaküldték a kapuba. A 41. percben 21-16-ra kozmetikázták a eredményt a kisalföldiek, Kudor Kitti Szilágyi Zoltán kezébe adta a zöld időkérőt. A következő perceken a különbség tovább szűkült (22-19, 44, perc), de Gyurka élt a játékmegszakítás lehetőségével (a hosszú támadás vége újabb mosonmagyaróvári gól lett, Tóvizit leküldték). Jezsikava válaszolt határozott betöréssel (23-20, 46. perc), majd Planéta lövése pattant meg szerencsésen  –  emberhátrányban sikerült fontos gólt szerezni (24-20)!

[Beillesztett cikk: Szépen átejtették ezeket a dunaújvárosi hölgyeket Debrecenben!]

A 49. percben Stranigg ellen harcolt ki rafinált faultot Costa, holott a vendégek ziccerig vihették volna. Planéta Szimonetta folytatta a gólgyártást (26-21), az 51. percben pedig jöhetett a Szilágyi-féle időkérés. Ismét visszavette az irányítást a DVSC! Planéta és utána Szabó gólja már hétgólos előnyt jelentett, a fiatal irányító teljesítménye egyre meggyőzőbb. Mariane Costa lőtte a harmincadikat (30-23, 57. perc), ekkorra teljesen szétesett a Mononmagyaróvár. A publikum a finist álló tapssal jutalmazta. Bár Planéta hetest, Petrus ziccert hibázott, a győzelem örömét nem vehette el senki.

Négy nyertes hazai mérkőzés után 100 százalékos a Loki. Következik a bajnok Győr, ráadásul idegenben, igaz, a találkozót majd október 5-énr rendezik. Legalább hosszabb időnk van reménykedni! 

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Örülök, hogy megnyertük ezt a fantasztikus hangulatú rangadót. Az elején beragadtunk, nem találtuk a Mosonmagyaróvár védelmének ellenszerét. Az első félidő második felében fordult meg a mérkőzés, innentől kezdve sokkal masszívabbá vált a védekezésünk. Mindig volt valaki, aki tudott lökni a csapaton, így egy ilyen nagy sebességen játszó ellenféllel szemben csupán huszonnégy gólt kaptunk
Gyurka János: – Sajnos nem vagyunk még készen arra, hogy hatvan percig olyan szinten kézilabdázzunk, mint a mérkőzés elején. A második játékrészt rosszul kezdtük, de annak örülök, hogy újra magunkra találtunk. Nem találkoztunk még ilyen jól védekező csapattal; a mérkőzés megmutatta a hibáinkat.

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tűz egy hajdúsámsoni lakás pincéjében
Tűz egy hajdúsámsoni lakás pincéjében
A Mályva utcából érkezett a riasztás.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.