Hirdetés

Hirdetés

Debreceni parádé: három érem az úszó ob első napján!

2019.03.28. 13:21

Debreceni parádé: három érem az úszó ob első napján!
Dobogón (jobbra) a debreceni vegyes gyorsváltója! (Fotó: Debreceni Sportcentrum)

Ebben a bombaerős mezőnyben ez több mint bravúr.

Hirdetés

Hirdetés

Hosszú Katinka betlije mellett az úszó országos bajnokság nyitányának pozitív szenzációja is volt: a Debreceni Sportcentrum úszói három éremmel zárták a napot.

Amint arról beszámoltunk, a búvárúszásban világbajnok és világrekorder Senánszky Petra megnyerte az 50 gyorsot a hölgyeknél (0:25,75), mégpedig uszonyok nélkül! Ugyanő még egy bronzot is ünnepelhetett, hiszen Gál Kincsővel, Sándor Benedekkel és Holoda Péterrel együtt a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó eredményhirdetésén is dobogóra szólítottták. A debreceni kvartett 3:35,56-es idővel ért célba, a győriek és a BVSC négyese után.

A nap harmadik debreceni érmét Gál Kincső szerezte, aki 800 női gyorson Késely Ajna és Karlen Mahrlene mögött végzett a harmadik helyen 8:45,31-es idővel.

Ebben a bombaerős mezőnyben ez parádés kezdés hazai szempontból. A küzdelmek csütörtökön este újabb döntőkkel folytatódnak a debreceni uszodában.

A döntők minden nap 18 órakor kezdődnek, kivéve a március 30-ai zárónapot, szombaton 17.30-kor esedékes az első start. A döntőket az m4 sport élőben közvetíti az összes versenynapon!
bajnokságúszásSenánszky Petra

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.