Hirdetés

A körmünket lerágtuk, de megvan az első győzelem

Cívishír.hu

2019.02.27. 20:08

A körmünket lerágtuk, de megvan az első győzelem
Markov gólja győzelmet ért (Fotók: Cívishír.hu)

Győzött a Debrecen, jöhet a folytatás Gyergyószentmiklóson

Hirdetés

Újabb idegőrlő mérkőzést vívott egymással a DEAC és a Gyergyószentmiklós a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében, a keddihez képest annyi különbséggel, hogy Fortuna most a debreceniek mellé szegődött.

Remek debreceni támadások vezették fel a találkozót, de a gyergyóiak orosz kapusának eszén nem tudtak túljárni Izackyék. A hazai lendület alábbhagyott, a vendégek is rákapcsoltak, így a kettő kiegyenlítette egymást, azaz szoros, küzdelmes csatát láttunk, egészen a meccs végét jelző dudaszóig.

Az egyetlen debreceni gól a kék vonalról esett a második harmadban: a fiatal orosz bekk, Markov korongja kötött ki a gyergyói kapuban, miután ide-oda pattogott, megzavarva az egyébként végig kiválóan védő orosz cerberust.

Mindez azt jelenti, hogy a DEAC kiegyenlítette a párharcot, a pályaelőny azonban továbbra is a székely gárdánál van a keddi győzelmének köszönhetően. A hét végén, szombaton és vasárnap két mérkőzést játszanak a Gyergyószentmiklós pályaválasztásával, a csapatok március 6-án, szerdán találkoznak ismét Debrecenben.

Este Liga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
DEAC-Gyergyói HK 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
Debrecen, 600 néző. Vezette: Juhász, Soós,
DEAC: HETÉNYI Z. – Kovács B., Behal – Hetényi P., MARKOV – Antal A. – Izacky, Novotny, Turcotte – Kulesov, Berta, Németh A., - Hári N., Molnár D., Silló. Edző: David Musial.
Gyergyószentmiklós: GORJACSEVSZKIH – Jezsov, Kozma Z. – Góga, Orbán Sz. – Bobcek, Nagy Cs. – Constantin, Csergő, Pesztunov – Karpusz, Sára, Vorobjev – Benedek, Daradics, Péter Z. – Barabás. Edző: Mikael Tisell.
Kiállítások: 6, illetve 10 perc.
Kapura lövések: 49:31

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Mesterszemmel

David Musial: - A tegnapiak miatt ma reggel tartottam egy fejmosást a csapatnak, amire láthatóan nagy szükség volt. Ezúttal igazán fegyelmezetten játszottunk, rengeteget korcsolyáztunk, igazi csapatmunkát végezve nyertük meg ezt a nagyon fontos mérkőzést. Nincs más dolgunk, mint Gyergyószentmiklóson visszaszerezni a pályaelőnyt.

Mikael Tisell: - A Debrecen nagyon erősen kezdett, az első harmad elején meleg helyzeteket éltünk át, de az idő múlásával egyre kiegyenlítettebbé vált a meccs, sajnos ezúttal Fortuna nem a mi kezünket fogta, és egy szerencsétlen góllal kaptunk ki. Összességében – a két debreceni mérkőzést tekintve – elégedett vagyok, mert stílusosan játszottunk, igazi csapatként küzdöttünk, amire a folytatásban lehet építeni.

 

Galéria

Szóljon hozzá!

Hirdetés