Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megismétlődhet a labdarúgó EB sikere?

| 2022. 07. 19. | 13:02:00
A labdarúgó Európa-bajnokság 2016-os sikere után ismét nagyszerű élő labdarúgó eredmények születnek a magyar válogatott meccsein. Ez folytatható a jövőben is?
Megismétlődhet a labdarúgó EB sikere?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A magyar labdarúgó-válogatott játékosok ismét csúcsteljesítményt nyújtanak

Az elmúlt évek mélyrepülései után ismét felívelő pályára került a magyar labdarúgó-válogatott, de még milyenre. Ahogy a https://bonusowo.hu/bonusz/ is rávilágított, hatalmas profitot termeltek a sportfogadóknak is a Fehérvár FC és a többi magyar klub játékosai valamint a légiósok, hiszen elég csak a legutóbbi, megdöbbentő győzelmüket szóba hozni, amelyen 4-0-ra nyertek idegenben Anglia ellen, hogy lássuk, milyen szorzókról beszélünk.

A sportfogadás világában egyébként mindig a labdarúgó EB, a világbajnokság és a Nemzetek Ligája a legnépszerűbb fogadási lehetőségek, és pont ezért mindig vannak, akik rárepülnek egy kockázatosabb tippre is. Ma pedig az online sportfogadás előretörésével már mobilról, akár élőben is fogadhatunk élő labdarúgó eredmények követésével, tehát ha az elején nem merünk beszállni egy kockázatosabb fogadásba, kisebb szorzóért, de ezt később is meg tudjuk tenni.

Sőt, ma már az online sportfogadási oldalakon van módunk cashout funkció használatára is, amikor úgy szállhatunk ki egy fogadásból, hogy még nem fejeződött be az adott sportesemény. Visszatérve a magyar válogatott teljesítményére, a 2016-os labdarúgó Európa bajnokság volt az első olyan torna hosszú idő után, ahol maradandó teljesítményt nyújtott a magyar csapat, gondoljuk csak a Portugália elleni 3-3-as bravúros eredményre.

A magyar labdarúgó-válogatott játékosok aztán kaptak később hideget-meleget, egy-egy megdöbbentő vereség után, de most úgy tűnik, hogy a hullámvasút felfelé ívelő szakaszán járunk, hiszen a Nemzetek Ligájában Magyarország hihetetlenül jó teljesítményt nyújtott eddig. Négy mérkőzésből a csapat úgy szerzett 7 pontot, hogy a csoportjukban szerepel az A-ligában

  • Németország,
  • Olaszország és
  • Anglia is.

Persze többféle magyarázatot lehet adni arra, hogy miért is gyengélkednek ellenünk a nagy válogatottak, de azt be kell látni, hogy nem egy kiugró eredményről van szó, hanem mindjárt háromról. És még az olaszok elleni vereség is olyan, hogy a bonusowo.hu szakértői szerint is volt esélye a magyar csapatnak. Szomorú egy kissé azonban az, hogy kevésbé a magyar csapatokban, így a Fehérvár FC vagy a Debrecen keretében pallérozódó játékosok viszik a prímet, inkább a légiósok azok, akik tolják a magyar válogatott szekerét.

A labdarúgó EB esetén ez kevésbé volt ennyire jelentős, de ezt lehet úgy is nézni, hogy igazából a magyar foci fejlődik, egyre több játékosunk jut el topligákba. Gondoljunk például a német Leipzig sztárjai, gondoljunk az angol bajnokságban feltűnt csillagainkra vagy éppen az Amerikában világsztárrá nőtt focistánkra. Ez azért mindenképpen jó visszajelzés a magyar foci irányát illetően.

Mi vár a jövőben a magyar válogatottra?

Szóval visszatérve a Nemzetek Ligájára, az A-ligába frissen feljutott magyar csapat hét pontot szerzett négy meccsen és mivel már csak két meccs van hátra a csoportból, jelentősen megnőtt annak az esélye, hogy nem fog kiesni ismét a B-ligába. Igazán megdöbbentőnek az angol csapat elleni teljesítmény nevezhető, hiszen Angliában 4-0-ra nyerni csodabravúr kategória. Hiába mondják az angolok, hogy gyengébb volt a keretük és majd a világbajnokságon fognak igazán fókuszálni, attól még 4-0-ra nyerni az angol csapat ellen igazi csoda.

Az edző, Marco Rossi egyébként abban látja a válogatott sikerének a kulcsát ezen a meccsen és egyáltalán az elmúlt időszak meccsein, hogy a labdarúgó Európa bajnokság után ismét csapatként, erős morállal küzdenek a mieink.

Ez azt jelenti, hogy már a csatároktól látható volt, hogy egy elvesztett labda után nem álltak meg sétálgatni, de visszafelé is besegítettek, ők jelentették az első védelmi vonalat. A magyar labdarúgó-válogatott játékosok kifejezetten sokat futnak mostanában a meccseken, ami korábban is előfordult, de most technikailag olyan játékosok kerültek be a keretbe, hogy az élő labdarúgó eredmények minden magyar meccs vonatkozásában mostanában meglepő állást mutatnak.

A kérdés persze az, hogy mennyire lesz tartható ez a teljesítmény a jövőben. Volt néhány igazán komoly sikersztori a múltban is, nyertünk már nagy csapatok ellen is, de ezek a sikerek után aztán jött néhány nagyon komoly pofon. A múltban is kerültünk oda pótselejtezőkre, amikor nagyon megvertek bennünket, de Andorra előtt is volt pár igazán jó magyar meccs.

Mert ugye a Nemzetek Ligájában vezet a magyar csapat, de azért ne felejtsük el, hogy milyen erős csapatok játszanak még a csoportban mellettünk. A lényeg, hogy két lábon a földön kell maradnia a csapatnak, mert ha elbízza magát, akkor irtózatos pofonokba lehet belefutni. Korábban is láttunk már ilyet, ez egyfajta magyar betegségnek is nevezhető, hiszen Andorra ellen, amikor meglepő vereséget szenvedett a magyar csapat, akkor is úgy indultunk neki, hogy csak a gólszám a kérdéses. Pont fordítva, az angolok ellen tét nélkül, egységes csapatként, felszabadultan rohantak ki a gyepre a mieink. Marco Rossi is rámutatott, hogy az elmúlt években a magyar válogatott nagyon mélyponton volt többször is, de megérdemlik a szurkolók az ilyen eredményeket.

Rossi szerint azonban még nagyon messze van a csúcspont, úgyhogy tovább szeretnék folytatni a munkát, ami most is zajlik. Szakértőnk, Ivett Hoffmann rávilágít, hogy lehet bírálni az infrastruktúra fejlesztési javaslatokat, lehet bírálni sok mindent, de azért gondoljunk bele, 15 évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy a világ legjobb csapatai ellen is simán nyerni tud a magyar válogatott. És remélhetőleg ez a következő nagy tornák selejtezőiben is meg fog látszani.

Mert a jelenlegi csúcsponton elmondható, hogy nagyon könnyen bele lehet majd zuhanni a szokásos csapdába. Úgy futunk majd ki a gyepre, hogy biztosan nyerünk, és közben mások felszabadultan, magukat esélytelennek gondolva futnak ki ellenünk. És akkor ők ünnepelhetnek úgy, ahogy most mi ünnepelhetünk az angolok elleni siker után.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.