Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Isten áldását kérték a Lokira. Mi baj lehet?

| 2021. 07. 27. | 22:20:00
A debreceniek szurkolói ankétot tartottak a bajnoki rajt előtt.
Isten áldását kérték a Lokira. Mi baj lehet?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szezonnyitó ankétot tartott az NB I-be visszajutott DVSC kedden este a Nagyerdei Stadion sörözőjében. Szabó Péteren kívül felvonult a teljes vezérkar, Ábrók Zsolt, Tőzsér Dániel, Huszti Szabolcs vezetőedző, valamint három futballista, Dzsudzsák Balázs csapatkapitány, Varga József és Baráth Péter.

Ábrók Zsolt, a DVSC ügyvezetője felvázolta, hogy rendlívül sűrű esztendőn van túl a klub, hiszen tulajdonos- és szerkezetváltáson esett át, mégpedig annak érdekében, hogy a csapat visszakerüljön oda, ahol a helye. Tavaly volt a DVSC a mélyponton, amikor kiesett az élvonalból, jegyezte meg Ábrók, hozzátéve azt, hogy nem volt egyszerű egyből visszajutni, hiszen az elmúlt tíz évben ez csak az MTK-nak sikerült a Lokin kívül.

A költségvetést jelentősen sikerült megemelni, de ez még mindig nem azt jelenti, hogy egyből a bajnoki címért fogunk küzdeni. Nem kergetünk álmokat

- mondta a DVSC ügyvezetője, aki magyarázatként hozzátette azt, hogy a DVSC a jövőben jobban szeretne támaszkodni a pallagi utánpótlásbázisára, ezért kezdeményeztek ott is szerkezeti és személyi változásokat.

Tőzsér Dániel sportigazgató, a keret összetételéért felelős Loki-főnök megismételte, hogy egy nagyon nehéz esztendőn van túl a csapat, és köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki hozzátette a magáét a feljutáshoz. Az átigazolási szezon zárásáig még változhat a keret, de nem látja indokoltnak külföldiekkel tele rakni a csapatot, hiszen a debreceni szurkolók jobban tudnak kötődni saját nevelésű játékosokra épülő csapathoz.

Huszti Szabolcs szerint rengeteget dolgoztak a fiúk a felkészülés alatt, és az edzőmeccseken is jól szerepelt a csapat. Az AS Roma elleni felkészülési találkozó nem tartozik ide, mert az „más dimenzió” – mondta a tréner. Azzal kapcsolatban, hogy sokan a védelmet látják gyengének, Huszti elmondta: ha gólt rúg a csapat, akkkor az mindenki dicsősége, ha pedig gólt kap, akkor az mindenki felelőssége, mert egy csapat együtt támad és együtt védekezik.

Nagyon izgatottan vágtam bele a hazatérésbe, és remélem, tudtam segíteni!

- ezt már Dzsudzsák Balázs mondta az elmúlt esztendő megpróbáltatásairól. A csapatkapitány azt mondta, mindig is őszintén bevallotta, ha valami jól vagy rosszul ment, és a jövőben is ezt teszi. A szurkolókhoz szólva a válogatottat hozta fel példaként, szerinte a nemzeti gárda azért volt sikeres most is, 2016-ban is, mert a játékosok érezték, hogy a drukkerek mögöttük állnak, és akkor is tapsoltak, ha kirúgták a labdát a stadionból. Reményét fejezte ki, hogy hasonló összhang lesz a DVSC és a szurkolók között is.

Varga József elmondta, hogy amikor a Loki kiesésének a híre eljutott hozzá, rögtön az kezdte el foglalkoztatni, hogy a visszajutásban miként tudna segíteni, így számára a hazatérés érzelmi kérdés volt.

Nem azok a játékosok vagyunk, akiket le lehet írni!

– jegyezte meg a Loki Józsikája magáról és Dzsudzsák Balázsról, és ez a kijelentése nagy tetszést aratott a hallgatóságban.   

A szurkoló kérdések, megnyilvánulások vonatkoztak – többek között - a büdzsére. Volt, aki a nagy szponzorok számát kevesellte. Ábrók Zsolt erre azt válaszolta, hogy fel kell építeni egy olyan brandet, ami eladható, és akkor majd lesz. A játékospolitikáról elhangzott, hogy Magyarországon még a Ferencváros sem tud európai klasszisokat igazolni, a DVSC azokban a játékosokban keresi a potenciált a futballpiacon, akik ingyen vannak. Végül a Loki legvallásosabb szurkolója ismét Isten áldását kérdte a DVSC-re, és megígérte, hogy minden nap imádkozik a piros-fehér sikerekért.

BeA

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Remekeltek a fiatal debreceni karvezetők
Remekeltek a fiatal debreceni karvezetők
Az országos versenyen a legjobbak között voltak.
Hirdetés
Hirdetés
Egy teherautónyi hamis szandált foglaltak le Hajdú-Biharban
Egy teherautónyi hamis szandált foglaltak le Hajdú-Biharban
Az áru értéke mintegy 17 millió forint.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.