Hirdetés

A Loki pontot mentett a Fejér megyei faluban

2020.02.01. 18:39

A Loki pontot mentett a Fejér megyei faluban
Vitelki Zoltán még veretlen Loki-edzőként! Fotó: Cívishír)

A debreceniek kihagyták a nagy helyzeteiket, aztán a végén örülhettünk a döntetlennek.

Hirdetés

A DVSC egy parádés rajt után látogatott ahhoz a Puskás Akadémiához, amelynek otthonában 2014-ben bebiztosította az eddigi utolsó bajnoki címét, azóta azonban a debreceniek lejtmenetbe kerültek, a felcsútiak pedig felemelkedtek. Ennek jeléül ősszel el is verték a Lokit a Nagyerdei Stadionban, emiatt is dolgozott a DVSC-táborban a reváns vágya.

A Vitelki-gárda összeállítása nem tartogatott meglepetést, és a fiatal alapember, Kusnyír Erik volt az, aki megakadályozta a góltól a csapatot, amikor a 10. percben blokkolta Knezevic lövését. Ezt követően egy-egy ígéretes lehetőséggel vétette magát észre Szécsi, majd Varga Kevin is, előbbi lövését blokkolták, utóbbi pedig a kapu fölé bombázott.

A félidő derekán „megnyugodtak” a csapatok, azaz a mezőnyben birkóztak nagyot egymással a fiúk, a kapuk hosszú perceken át nem forogtak veszélyben. A hazaiak birtokolták többet, de semmire sem jutottak, aztán a félidő hajrájában a DVSC került nagyon közel a gólhoz. Hegedüs kapus, no meg a szerencse mentette meg a Puskást a góltól. Ezek az akciók mindenesetre reményt adtak a Loki-híveknek, hogy a szünet után már túljut a hazai gólvonalon a labda.

Ehhez képest a második félidő elején az égieknek kellet a debrecenieken segíteni. Slagveert ugyanis nagyon

gyanús körülmények között „szerelte” az ütemtelenül belépő Ferenczi, a játékvezető sípja azonban néma maradt.

A DVSC védekezésre kényszerült, és egyre nehezebben tudta feltartóztatni a nagy elánnal támadó hazaiakat. Vitelki Zoltán talán ennek hatására is váltott, Adenijit Trujics váltotta, miután a holland Slaagvert nagy helyzetet puskázott el, és kezdett nyomasztóvá válni a felcsúti dominancia.

A 69. percben Kosicky mentette meg a Lokit a góltól. Urblík adott mesteri passzt Plseknek, aki egyedül állt szemben a debreceni szlovák kapusával, aki megnyerte a párharcot, azaz remek ütemben lépett ki a kapuból, és menteni tudott.

A meccs legnagyobb helyzete volt.

A 75. percben kénszerű cserére kényzserült Vitelki mester, miután Haris egy ütközés következtében harcképtelenné vált. Baráth Péter váltotta. A Loki hosszú perceken át a felezővonalat sem lépte át, a középpályát egyértelműen a felcsútiak uralták. Mégis a debreceniek kerültek ziccerbe egy kontra révén. Trujics lefutotta emberét a jobb oldalon, 10 méterről a hosszú sarkot nézte ki magának, de a labdája célt tévesztett. Nem sokkal később ismét Trujics próbálkozott, 12 méteres lövését védte a hazai cerberus.

Az utolsó percekre tíz emberre fogyatkozott a DVSC: Bényeit második sárga lap után kiállították. A végén nehéz perceken éltünk át, Urblík szerencsére a kapufát találta telibe, így maradt a null-null. Összességében nem lehetünk elégedettek, a játék képe alapján a Lokira nézve hízélgő a döntetlen.

Labdarúgó NB I.
Puskás Akadémia-DVSC 0-0
Pancho Aréna, Felcsút, 1018 néző. Vezette: Berke (Tóth II., Theodoros)
Puskás Akadémia FC: Hegedüs – Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Deutsch – Urblík, Knezeciv (Vanecek, 65.) – Favorov (Plsek, 46.), Mebrahtu, Slagveer (Sós, 71.) – Gyurcsó  
DVSC: Kosicky – Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír (Csősz, 71.), Haris (Baráth, 74.) – Bódi, Szécsi, Varga K. – Adeniji (Trujic 58.)
Sárga lap: Bényei (17., 89.), Kinyik (28.), Slagveer (33.), Knezevic (35.), Szolnoki (82.)
DVSCfelcsút

Szóljon hozzá!

Hirdetés