Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecenben Nagy Bence a nap embere

| 2020. 02. 04. | 21:57:00
Hajúsági mérleg a Bocskai-emlékverseny második napján: két vereség, egy győzelem.
Debrecenben Nagy Bence a nap embere
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A késő estébe nyúló hétfői játéknap után nem sokat pihenhettek a bunyósok, mint ahogyan a közönség sem, hiszen kedden kora délután már elkezdődtek a második napi küzdelmek a 30 ország több mint 200 öklözőjét felvonultató 64. Bocskai-emlékversenyen.

Három hajdúsági várta, hogy szorítóba lépjen. Először a hajdúhadházi Bernáth Attilát szólították a kötelek közé az 52 kg-ban, és nagy reményeket fűztünk a két évvel ezelőtti junior Európa-bajnok szerepléséhez, de az eredményben csalódnunk kellett. Bernáthot ugyanis egy nagyon szoros pofoncsata után 4-1-es különbséggel látták gyengébbnek a bírák, azaz öt pontozóból négy jobbnak ítélte az olasz Serra Emilio Federicót. A hadházi legény minden tudását beleadta, de ez is kevésnek bizonyult.

A 81 kg-ban a derecskei származású, Debrecenben edződött, újabban – Bernáthoz hasonlóan – a budapesti Madárfészek színeit erősítő Tóth Ádám nagyszerű győzelemmel jutott a tovább hétfőn, kedden pedig az ukrán Valerij Harlamov várt rá. Szikrázó összecsapást láthattunk, mindkét legény beleadott apait-anyait, két meneten keresztül fej-fej mellett haladtak. A folytatásban az ukrán bírta a tempót, Ádám azonban nem. A harmadik menet elején intették mélyre hajolásért, a végén pedig az ukrán kezét emelte magasba a vezetőbíró. Tóth Ádám előtt ezzel együtt le a kalappal, és egy győztes meccsel a tarsolyban őrizheti meg szép emlékként a 2020-as Bocskait.

A tősgyökeres debreceni, Nagy Bence, a szupernehézsúly újdonsült magyar bajnoka, sok nagy csatát vívott már a Bocskai-emlékversenyen, és ezúttal is hasonló várt rá a szlovák színekben szorítóba lépő Kocsis Gábriel ellen. Már csak azért is, mert ebben súlyban már lórúgással felérő ütésekkel operálnak a fiúk. A debreceni legény az ellenfél súlyos pofonjai elől úgy hajolt el, ahogy az a nagykönyben meg van írva, miközben ő vitte be a „lórugásokat” a szép elmozgások után. A második negyedben számolni is kellett a szlovákiai legényre, akinek becsületére szóljon, hogy kihúzta lábon a három menetet, a debreceni győzelme azonban nem forgott veszélyben.

A +91 kg-ban a legjobb nyolc közé jutó Nagy Bence révén így továbbra élnek a debreceni remények, szerdán pedig az olimpia álmokat dédelgető Nagy Tímea is bemutatkozik a női 75 kg-ban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Nettó átlagkereset: 417 ezer forint
A nettó kereset mediánértéke 340 700 forintot ért el.
A családok fogyasztását jelentősen befolyásolja az üzemanyagár
Literenként 76 forinttal drágább a gázolaj most, mint tavaly.
Református bölcsőde épül Józsán – letették az alapkövet
A beruházás várhatóan 2025 júniusára fejeződik be.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.